друкувати


ДАІ закликає усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися правил

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-19 03:14:18

Як відомо, з 17 листопада в Україні набули чинності значно суворіші штрафні санкції до порушників дорожнього руху. А, отже, з’явилося перспектива прищепити елементарну дисципліну тим водіям і пішоходам, які дотепер мало зважали на складені щодо них адміністративні протоколи.

Відтепер за аналогічні правопорушення на дорозі штрафні санкції зросли вдесятеро. Приміром, за не пристебнутий пасок безпеки водій заплатить не 3.40-8.50, а 51-85 гривень, проїзд на червоне світло світлофора "вартуватиме" порушнику 510-680 гривень, натомість любителів керування в нетверезому стані чекатиме покарання у розмірі 2550-3400 гривень або позбавлення прав водіння на термін від одного до двох років. Звертаємо увагу й пішоходів. Штраф за порушення правил дорожнього руху, зокрема, найбільш поширених – перебігання на червоне світло або перехід не в тому місці – становитиме 85-136 гривень.

Без сумніву, заходи впливу на порушників дорожнього руху дуже суворі порівняно з попередніми. Утім, такою ж мірою й справедливі, якщо враховувати, скільки людської біди і слід зосталося на місцях дорожньо-транспортних пригод. Наскільки виправданими є нововведення і додаткові заходи ДАІ щодо забезпечення безпеки на дорогах можна судити за станом дорожньої ситуації протягом перших днів цього тижня. До прикладу, за понеділок на автошляхах України було зареєстровано 761 ДТП, внаслідок яких загинули 10 людей. Уперше за декілька років кількість загиблих в ДТП за добу не перевищила десяти. На Івано-Франківщині протягом доби з понеділка до вівторка узагалі не зафіксовано дорожньо-транспортних пригод з постраждалими.Щоправда, протягом наступної доби зареєстровано три дорожньо-транспортних пригоди, внаслідок яких одна людина загинула і двоє травмувалися.

Тим часом відзначається поліпшення дисципліни учасників дорожнього руху. При тому ажіотажі навколо набуття чинності нових штрафних санкцій, створеному засобами масової інформації, а відтак і посиленому контролі за діяльністю працівників ДАІ, протягом понеділка і вівторка задокументовано загалом 189 порушень правил дорожнього руху. Для порівняння, у неділю, коли діяли старі штрафні санкції до порушників, було виявлено 272 порушення правил дорожнього руху. Аналогічна ситуація з фактами керування транспортними засобами водіями у нетверезому стані. У неділю було затримано 19 водіїв, які керували у стані алкогольного сп’яніння, у понеділок та вівторок – по 8. Варто зауважити, що влітку дотепер щодоби працівники ДАІ виявляли на дорогах по 40-50, а в окремі дні й по 60 водіїв, які керували автівками вкупі із "зеленим змієм". Державтоінспекція закликає усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися правил дорожнього руху. Це означає не тільки сприяти загальній безпеці на дорогах, але й зберегти гроші для сім’ї, повідомляє прес-служба РДА.

Джерело: ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі