друкувати


Перша доба нових штрафів: на дорогах Прикарпаття без людських жертв

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-18 06:05:57

Лише другу добу працює механізм нововведень до Правил дорожнього руху, але вже можна говорити про певні позитивні тенденції. Учасники дорожнього руху, усвідомлюючи ймовірні наслідки, стали обачнішими.

Те, що водії намагаються не відчути на власному гаманці дієвість поправок до законодавства, що суттєво збільшують штрафи за правопорушення на дорогах, фіксує й статистика. Протягом минулої доби на Прикарпатті працівники Державтоінспекції склали 78 адміністративних протоколів за порушення водіями Правил дорожнього руху. 35 з них – за грубі порушення, тобто такі, внаслідок яких виникла загроза створення аварійної ситуації. Це набагато менше, аніж було до нововведень. Відчутно поменшало й водіїв, які дозволили собі сісти за кермо напідпитку. Таких учора було виявлено восьмеро. Найважливішим же є те, що протягом цього часу на автошляхах області не трапилося жодної дорожньо-транспортної пригоди, в якій би постраждали люди. Власне, це і є пріоритетним завданням діяльності Державтоінспекції.

Хочеться сподіватися, що учасники дорожнього руху й надалі проявлятимуть свідомість, не порушуючи встановлених правил, а відтак не наражатимуть на небезпеку себе та оточуючих, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області .

Обговорити на форумі