друкувати


Перевізників перевіряють на готовність до зими

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-18 12:28:53

Задля того, щоб мешканці Прикарпаття щодня безпечно користувались послугами суб’єктів господарювання, які надають послуги по перевезенню пасажирів, співробітники Державтоінспекції області долучилися до загальнодержавної операції "Перевізник-Зима 2008".

Незабаром зима, тож погодні явища - туман, дощ, сніг - створюють умови недостатньої видимості. Через це у водіїв посилюється психологічна та емоційна напруга. За таких складних умов, як мовиться, техніка не повинна підвести водія на автошляхах.

Під час цьогорічної операції, як повідомив старший державтоінспектор м.Івано-Франківська Петро Залевський, основна увага надається перевірці технічного стану транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів. Контролюється готовність до роботи у зимовий період: справність запасних виходів, укомплектованість, а при роботі на газовому паливі - справність газобалонного обладнання.

Починаючи з 20 жовтня, відколи розпочато заходи, вже перевірено понад 90 суб’єктів господарств, які надають послуги перевезень пасажирів та вантажів. Як підсумок: з 452 оглянутих автобусів, у 50-ти транспортних засобів виявлено технічні несправності. Під час нагляду за дорожнім рухом працівники ДАІ склали понад 100 адміністративних протоколів на перевізників, які порушили Правила дорожнього руху.

Звертаючичь до водіїв, наголошуємо: не нехтуйте встановленими правилами пасажирських перевезень та Правилами дорожнього руху. Зрозумійте одне: відмінний технійчний стан Вашого транспортного засобу – це запорука безпеки на автошляхах області, повідомляє УМВС України в Iвано-Франкiвськiй областi.

Обговорити на форумі