друкувати


Звернення Головного управління МНС

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-13 01:39:33

В Івано-Франківській області склалася тривожна ситуація із загибеллю людей під час пожеж. Лише з початку року на теренах Івано-Франківщини вогонь забрав життя 78 мешканців краю, з них четверо – діти, що на 10 % більше, ніж за аналогічний період минулого року. Найбільше випадків загибелі людей під час пожеж зареєстровано в Надвірнянському, Косівському, Городенківському, Долинському, Коломийському та Тисменицькому районах.

Тільки 25 жовтня під час пожеж було виявлено загиблими троє людей в Тисменицькому районі: в селі Єзупіль Тисменицького району у власній оселі під час пожежі загинув 58-літній чоловік. Цього ж суботнього дня жахлива звістка про смерть у вогні двох людей облетіла і Братківці того ж таки району. Тут у власній оселі живцем згоріла 61-літня жінка та її 35-літній син. Як свідчить статистика, домінуючою причиною трагедій і надалі залишається людський фактор. Банальна людська необережність у поводженні з вогнем, нерідко в нетверезому стані, коштує людям не тільки значних матеріальних збитків, але й найціннішого – життя.

З року в рік з настанням осінньо-зимового періоду все більшої гостроти набуває проблема забезпечення безпеки життя людини. Саме в цей період зростає ймовірність виникнення випадків пожеж в побуті, зокрема через порушення громадянами правил пожежної безпеки при користуванні електрообігрівальними приладами, пічним опаленням. З початку року на території області саме через людську недбалість та нехтування громадянами правил пожежної безпеки зареєстровано понад чотириста пожеж в житлі громадян.

Шановні мешканці краю! Головне управління МНС України в Івано-Франківській області звертається до вас з проханням подбати про належний стан протипожежного захисту власної оселі, дотримуватись правил безпеки життєдіяльності в побуті, на робочому місці та під час відпочинку.

Пам’ятайте: безпека вашого життя залежить від вас самих. Будьте обережні!

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі