друкувати


"Благі наміри" коломийських комунальників-сміттярів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-10 03:31:45

Ще в середині жовтня місяця, з ініціативи директора ЗОШ №5 Б. Т. Лазара, учнями школи було прибрано побутове сміття навколо Шевченківського озера. Діти зібрали весь непотріб, який залишають після активного відпочинку "європеїзовані українці" з Коломиї та навколишніх сіл, яким не вистачає вихованості та розуму за собою прибрати харчовий непотріб.

Як, пообіцяли директору школи керівники комунальних служб міста, зібране сміття мали вивезти сміттєвими машинами до вечора. Однак, добра справа, зроблена безкоштовно руками дітей та вчителів не знайшла належного поцінування посадовцями середньої ланки міста. І це, не зважаючи на кількаразове нагадування директором школи про не вивіз сміття. Сьогодні вже 10 листопада 2008р., ось-ось випаде сніг, а зібране сміття розвіює вітер, розносять собаки та птахи. То про яке виховання дітей може йти мова, коли діти бачать таке відношення влади до їх ініціативи і праці.

Проблема із сміттям навколо озера та навколо дамби є не сьогоднішньою, адже КПЕЖ (ВЖЕРП), відділ управління комунальним майном виділивши один раз кошти на придбання та встановлення лише 10-ти сміттєвих контейнері навколо озера, при одноразовому вивезенні його протягом тижня, зняв би цю проблему вже давно. І не приймається жодна відмовка (аргумент) що на це немає коштів, ми це чули від керівників цих служб не один рік та каденцію міської ради. Нехай би і були випадки, що привозили б і інше, з будинків побутове сміття, але відпочиваючі, - я переконаний у 95% не наважились залишати після себе сміття, а навіть малий наочний приклад виконання владою своїх прямих обов’язків.



Опрацював та підготував Юрій ПЛЕКАН
Обговорити на форумі