друкувати


Світло рампи Коломийського драмтеатру засвітив "Підступний сірничок"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-10 12:19:39

Творча група Коломийського українського обласного драматичного театру ім.І.Озаркевича 9 листопада 2008 р. знову гостинно запросила дітей до своєї зали на зустріч з "Підступним сірничком" Л.Гридової у постановці заслуженого артиста України Адама Цибульського. Серед юних глядачів щиро переживали життєві ситуації і діти, якими опікується Коломийський міський благодійний фонд "Крокус" в рамках проекту "Світло рампи".

Інтерактивні уроки для глядачів, які так майстерно програвали на театральній сцені молоді актори – це вищого класу культурно просвітницька діяльність, це справжнє навчання через спілкування з казковими персонажами. Донесена до глядачів корисна інформація з вуст акторів, мимоволі залишається в пам'ять дітей, бо подана за невимушених обставин, в ігровій формі, коли вони стають активними учасниками театрального дійства. А для діток "Крокусу" - це життєво необхідні соціальні уроки, методи стимулювання мислення, мови, спостережливості, вироблення уваги та уміння слухати і почути, також свято відпочинку та психологічного розвантаження.

Після вистави ще довго з облич не зникали посмішки, блискітки в очах від спогадів та вдячності акторам за зустріч із справжнім пожежником Василем Когутом, котиком Олегом Кравчуком, мишкою Уляною Баб’як, Буратіно та П’єро, в образі яких виступали Галина Кравчук і Галина Угорська, а також із бешкетним сірничком, в якого перевтілювався Василь Швець.

Батьки та правління Коломийський міський благодійний фонд підтримки дітей та молоді з інтелектуальною обмеженістю "Крокус" висловлюють щиру подяку директору Коломийського українського обласного драматичного театру ім.І.Озаркевича панові Дмитрові Чибораку, всьому творчому колективу та обслуговуючому персоналу за світло, що зігріває серця наших діток.

Автор: Любов МАСЕВИЧ, голова фонду "Крокус"
Обговорити на форумі