друкувати


До Дня пам’яті жертв голодоморів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-07 03:37:51

Голова ОДА Микола Палійчук своїм розпорядженням затвердив заходи з відзначення у 2008 році в області Дня пам’яті жертв голодоморів.

Зокрема, передбачена участь в акції "Незгасима свічка", видання обласного тому Національної книги пам’яті жертв Голодомору 1932—33 рр. "Моєї пам’яті печаль", організація пересувної документальної фотовиставки "Ми звинувачуємо! Голодомор 1932—1933 років в Україні — геноцид Українського народу". 22 листопада, о 16 год., буде оголошено загальнообласну хвилину мовчання, цього дня належить обмежити розважальні заходи, а в населених пунктах — організувати участь громадян у загальноукраїнській акції "Засвіти свічку!".

Оргкомітет з підготовки до відзначення роковин Голодомору 1932—33 років в Україні провів заступник голови Коломийської РДА Мирослав Мацьків. Обговорено план заходів, які проводитимуться в районі до цієї дати.

Як повідомила начальник відділу культури і туризму Коломийської РДА Людмила Федор, в закладах культури, спільно з освітянами, вже проводиться акція "33 хвилини", під час якої зачитують імена померлих від голоду. Зокрема, такі акції відбулися в Іванівцях, Загайполі, Великій Кам’янці, Воскресинцях, Княждворі, Верхньому Вербіжі, П’ядиках, Молодятині.

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі