друкувати


На Україні з'явилися нові професії "ворожки" і "астролога"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-06 09:38:11

У Класифікаторі професій України з'явилися "ворожка" і "астролог". Міністерство освіти й науки, за словами заступник міністра Максима Стріхи, до цього нововведення не має ніякого відношення.

Визнати ці види діяльності професіями вирішило Міністерство праці й соціальної політики України. "Вони благословили вихід Класифікатора професій, де до професій додали ворожку й астролога, що є саме по собі підставою для того, щоб здійснювати освітню діяльність у даних напрямках. Наше Міністерство було проти, але нам відповіли, що, визнаючи ці професії, ми наслідуємо європейський досвід", - сказав він, виступаючи на засіданні Фонду Фулбрайта в Києві.

Як відзначив глава Комітету ВР із питань науки й освіти Володимир Полохало: "Я як представник науки і як дослідник ставлюся досить скептично до людей цих професій. Важаю, що їхні прогнози майбутнього можна назвати комічними, тобто неправдивими й смішними. Але рішення визнати астрологів і ворожок можна виправдати, оскільки ці люди займаються тіньовою економікою. І я думаю, що внесли в Класифікатор професій їх тільки з однією метою - щоб вони платили податки й були контрольовані державою", повідомляє Освiтнiй портал.

Обговорити на форумі