друкувати


Червоний Хрест допоможе самотнім, які постраждали від повені

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-05 06:25:57

Міжнародна Федерація Товариства Червоного Хреста України має намір організувати роботу будівельної бригади, яка повинна здійснити ремонтні роботи зруйнованих під час стихії будинків, де мешкають самотні люди похилого віку.

Про це повідомив голова обласної організації ТЧХ України Валерій Старченко.

За словами Валерія Старченко, будівельні матеріали та необхідні інструменти забезпечить Червоний Хрест. Цю роботу ЧХ планує здійснити спільно з представниками місцевої влади. Оскільки саме вони, на думку Валерія Старченко, найкраще знають адреси та проблеми одиноких людей, які зазнали збитки під час липневої стихії. Наразі, каже Старченко, такої допомоги потребують біля 9 тисяч самотніх людей. Деякі з них, переконаний голова Івано-Франківської організації ЧХ, отримали кошти від держави на ремонт будинку, але не мають змоги оплатити роботу майстрів. У цьому випадку їм на допомогу прийде будбригада під егідою ЧХ.

За словами Валерія Старченко, таким чином ЧХ розпочне другий етап допомоги постраждалим від повені. Наразі силами ЧХ на Прикарпатті у перші дні липневої повені роздано 7 тисяч продуктових наборів, майже 8 тисяч фільтрів для очистки води, понад 460 наборів постільної білизни та більше 500 комплектів посуду. Представники ЧХ Прикарпаття передали постраждалим від повені понад 40 тонн картоплі, більше 250 тонн овочів та біля 50 тонн гуманітарної допомоги у вигляді одягу, медикаментів та засобів гігієни. Також, за сприяння Сумської організації ЧХ, постраждалі від повені на Прикарпатті отримали 110 холодильників "Норд", повідомляє ПІАР.

Обговорити на форумі