друкувати


Електоральний тоталізатор: Початок!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-17 05:41:21

Швидкоплинність позачергових виборів здатна захопити будь-кого, хто більш-менш дотичний до політичного процесу в наш такий непростий час та ще й в такій непростій країні. Отже пропоную своєрідний тоталізатор, котрий буде коригуватися мною щотижня, з огляду на ефективність дій тієї чи іншої політичної сили. Але спочатку про тенденції нинішньої кампанії.

Тенденція перша - найпотужніші партії, лідери перегонів, як то ПР та БЮТ помітно втратять у порівнянні з минулорічною кампанією. Приблизно по 8-10 %.

Тенденція друга – ніхто не наважиться як у попередній кампанії проектувати параметри майбутньої коаліції.

Коаліціонування відбуватиметься вже по слідах кампанії.

Тенденція третя – як продовження тенденції другої, політичні сили трохи умірять запал взаємної критики саме з огляду майбутнього співіснування в стінах парламенту. Але це точно не стосується КПУ та БЮТ.

Отже з огляду на комплекс дій кожної з політичних сил на тижні, що минув після указу президента можна відзначити виняткову активність лише двох політичних сил: БЮТ зосередився на поборюванні указу президента, на спробі, як і ПР минулого року, переконати виборця у тому, що без волі БЮТ жоден політичний акт в Україні неможливий, а Свобода зосередилася на вшануванні річниці створення УПА, чим не пропустили скористатися "червонопузі" україноненависники.

З огляду на комплексність оцінки за результатами тижня потенціал кожної з політичних сил, що "намилилися" на вибори на старті кампанії я оцінюю так
Партія Регіонів – 22%
БЮТ - 18%
Наша Україна - 10%
Блок Литвина - 6%
КПУ - 6%
Блок Чернівецького разом "ЄЦ" – 6%
Свобода - 4%
Всі інші не долають тривідсоткового бар’єра.

Нагадую читачам – це моя особиста оцінка, з огляду на особливості короткої виборчої кампанії та на домінуючі на сьогоднішній день електоральні технології. Кожного тижня я буду оцінювати активність кожної з потенційно парламентських сил і вносити певні корективи. Ці корективи будуть як оцінкою технологій, що застосовують політичні сили, так і певної персональної активності окремих політиків, що здатна або посилити ту чи іншу політичну силу, або ослабити її.

Ну і основною метою цього тоталізатора є створення дискутивного майданчика для всіх довколаполітичних заробітчан.

Робіть свої ставки, панове!

Автор: Володимир ЦИБУЛЬКО
Обговорити на форумі