друкувати


Румунські та івано-франківські туристичні організації обговорили можливості співпраці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-16 10:04:26

В Івано-Франківську відбулася зустріч представників румунських екологічних та туристичних організацій (20 осіб) із представниками туристичного бізнесу Івано-Франківщини. Зустріч відбулась відповідно до програми сусідства Україна-Румунія "Створення транскордонної мережі розвитку та просування туристичних та інвестиційних можливостей Івано-Франківської області України та повіту Марамуреш Румунії".

Про це власкора ЗІКу повідомив начальник головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Семків.

Ознайомчу із Прикарпаттям зустріч організувала Туристична асоціація Івано-Франківщини. Сторони обговорили питання співпраці між румунськими та прикарпатськими туристичними компаніями, ролі органів місцевої влади у розвитку спільних турів, збереженні навколишнього природного середовища та історико-культурної спадщини, можливостей відкриття українсько-румунського переходу у Верховинському районі.

Спільною метою проекту є створення умов та основи для розвитку транскордонного туризму в прикордонних регіонах. Реалізація проекту скерована на започаткування ініціатив співробітництва з румунськими агенціями та обмін досвідом; підвищення якості та кількості послуг в регіонах, які можуть приймати міжнародних та місцевих відвідувачів; створення спільної системи просування туризму; вивчення можливостей щодо спрощеної системи проходження кордону для пішоходів та велосипедистів двох країн.

Виконавцями та партнерами проекту є Туристична асоціація Івано-Франківщини, облдержадміністрація, Карпатський національний природний парк та Асоціація EcoLogic (повіт Марамуреш, Румунія), повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Обговорити на форумі