друкувати


Кілійські освітяни на Коломийщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-15 02:00:59

Делегація освітян з Кілійського району Одеської області відвідала минулих вихідних Коломийщину. Приїхали гості на запрошення голови методоб’єднання вчителів географії Коломийського районного відділу освіти Олени Бакай, яка вже не перший рік організовує такі поїздки в рамках проекту "О Україно, ти для мене диво" з метою обміну досвідом між освітянами, ознайомлення і вивчення чудової природи нашої держави.

Коломияни вже мали нагоду побувати на Одещині, побачити неповторну красу Придунав’я. І ось тепер настала черга кілійців познайомитися з Карпатським краєм. Делегація в складі двадцяти вчителів, очолювана головою ради профспілок працівників освіти Кілійського району Тетяною Бойченко, відвідала П’ядицьку, Сопівську, Шепарівцівську ЗОШ, а також загальноосвітні школи №1 (на фото) та 6 у Коломиї. Незабутньою стала для них і екскурсія на Говерлу. Таким чином, як самі вони й стверджували, кілійське вчительство об’єднало найвищу географічну точку України з найнижчою, яка розташована на Одещині.

А вчора відбулася зустріч кілійців з головою Коломийської райдержадміністрації Михайлом Вінтоняком і начальником райво Іваном Терлецьким. Вони коротко ознайомили гостей з особливостями розвитку нашого району, зокрема зі здобутками й перспективами освітянської ниви. Відразу ж було підписано угоду про співпрацю між Коломийським і Кілійським районними відділами освіти. Не обійшлося й без обміну подарунками. Так, Михайло Вінтоняк подарував освітянам з Одещини історичні повісті Михайла Андрусяка "Брати грому", "Брати вогню", "Брати простору". Зворушені гості насамкінець заспівали пісню про наш Карпатський край.

Автор: Оксана КРОХМАЛЮК, "Вільний голос"
Обговорити на форумі