друкувати


Виборча кампанія починається 11 жовтня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-11 09:53:27

Від суботи в Україні починається виборча кампанія із позачергових парламентських виборів. "Сьогодні опубліковано указ, і відзавтра у нас починається виборча кампанія", - заявила агентству "Інтерфакс-Україна" секретар Центральної виборчої комісії Тетяна Лукаш.

При цьому вона наголосила, що без фінансування з держбюджету неможливо провести вибори. "З 11 жовтня починається закінчення строків, визначених законом на певні дії, у першу чергу для Центральної виборчої комісії. Відповідно, без виділення бюджетних грошей - зараз ми будемо вирішувати, що нам робити", - сказала Лукаш.

Вона нагадала, що 9 жовтня ЦВК подала у Верховну Раду бюджетну заявку на фінансування позачергових парламентських виборів у сумі 417,5 млн. грн.

"Можливо, ми приймемо звернення до Верховної Ради, Кабінету міністрів із проханням прискорити процес, тому що строки дуже стислі - за 60 днів ми повинні встигнути все", - зазначила Т.Лукаш. "Тому, якщо найближчим часом - сьогодні-завтра - не буде ухвалено бюджет, складно відповісти на запитання - а що далі?", - наголосила вона. "Звичайно, ми готові забезпечити організаційно, методично виборчий процес, але, насамперед, - це фінансування, тобто ми чекаємо змін до бюджету", - сказала Т.Лукаш.

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі