друкувати


Найбільші обласні організації НРУ проти "вливання" РУХу в БЮТ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-10 04:03:35

"Наразі з боку керівництва НРУ чиниться тиск на крайові організації партії для того, щоб провести рішення щодо союзу НРУ і БЮТ. Це питання буде стояти й на з’їзді НРУ, який найближчим часом відбудеться. Цьому рішенню противляться не тільки керівники трьох Галицьких організацій (Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської), до нас приєднується і Київська обласна, і Полтавська, і Харківська, і Сумська організації. Сумарно всі ці організації становлять більшу половину всіх членів НРУ, понад тридцять тисяч ".

Про це під час брифінгу в кулуарах ВР сказав народний депутат, голова Львівської організації НРУ Ярослав Кендзьор.

Щодо позиції НРУ на наступних парламентських виборах, депутат зазначив, що "проблему вирішить з’їзд НРУ". Водночас він додав, що "голова НРУ Борис Тарасюк для себе ще з весни цього року цю проблему вирішив – він уже давно у БЮТ, разом з колегами Чорноволенком і Ковалем. Залишилося формально все це оформити".

Голова Львівської організації НРУ повідомив, що "зараз ситуація в середині партії неоднозначна". На його переконання, "керівництво НРУ і БЮТ поєднав спільний прагматичний інтерес. Керівництву НРУ потрібна гарантія отримання кількох депутатських мандатів, обіцянка кількох міністерських посад. І цього їм абсолютно достатньо, щоб забути про ідеологію НРУ, про програмові принципи. Для БЮТ важливо отримати бренд НРУ для того, щоб облагородити свою космополітичну, напівкримінальну політичну силу".

"Ми будемо боротися за те, щоб переламати ситуацію, не допустити входження РУХу у БЮТ на наступних парламентських виборах", - резюмував Кендзьор.

Джерело: nuns.com.ua
Обговорити на форумі