друкувати


Зміни до бюджету треба прийняти до публікації указу Президента

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-09 03:53:23

"Президент витримав всі передбачені Конституцією України строки, необхідні для створення коаліції у Верховній Раді і мав усі підстави для дострокового припинення повноважень парламенту. Тому ні в кого не повинно виникати сумнівів щодо конституційності цього Указу". Про це в інтерв’ю Офіційному сайту "Нашої України" заявив народний депутат-"нашоукраїнець", член парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Мойсик.

Депутат нагадав, що "з оголошенням Головою ВР рішення фракції НУ-НС про вихід із коаліції, розпочався відлік строку, протягом якого потрібно було створити нову коаліцію". "Так як цього не відбулося – Президент України отримав конституційне право достроково припинити повноваження ВР", - констатував Мойсик.

Водночас депутат вважає, що "до офіційного опублікування Указу Президента, парламент може продовжити свою роботу, щоб прийняти зміни до законодавства, необхідні для проведення виборів". Мойсик наголосив, що наразі "Указ оприлюднений, але не опублікований. Так як законодавство передбачає офіційне його опублікування в друкованих ЗМІ, а не на сайті Президента".

На переконання Мойсика "за той час, що залишився до опублікування Указу, депутати повинні прийняти зміни до держбюджету для забезпечення фінансування дострокових виборів", повідомляє www.nuns.com.ua.

Обговорити на форумі