друкувати


Якби погода не "помагала"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-09 11:10:12

Ні на день не припиняється робота на об’єктах, постраждалих від водної стихії. Будівельники роблять усе можливе, аби якісно й оперативно відновити понищене повінню.

Ми були на дамбі у Воскресинцях одразу після стихії — тепер те прорване водою місце не впізнати. Велетенські каменюки лягли в основу дамби, їх потужні вантажівки доставляють із надвірнянського кар’єру. Бульдозери нагорнули зверху землю, тривають роботи по врегулюванню русла річки Прут. Стоячи на висоті 5—6 метрів над рівнем води, стає моторошно від усвідомлення того, яку силу мала стихія, щоби змити, як пух, таке камінне громаддя! Директор будівельної компанії "Станіславів" Іван Крицкалюк і виконроб підприємства "ПМК-118" Микола Подюк кажуть, що незабаром дамбу повністю відновлять і вона буде ще дужчою.

Справжній будмайданчик розгорнуто й на березі біля змитого повінню корницького моста. Тут трудяться фахівці з чернівецького ЗАТ "Трансміст". Гуде техніка, блимають зварювальні апарати, твердо стоять серед води нові сваї — надійно забурені й забетоновані.

— Якби не дощі, через які ми мусили вдруге насипати дамбу, — міст уже був би готовий, — каже начальник дільниці Володимир Атаманчук. — Це буде середній армійський розбірний міст, САРМ, за призначенням він — танковий, отже, міцний і надійний. Міст буде односторонній, але широкий, з пішохідними доріжками.

У суботу перші платформи вже були змонтовані, але подальшим роботам завадив дощ.

Джерело: Валентина БЛИЗНЮК, "Вільний голос"
Обговорити на форумі