друкувати


На сторожі законності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-09 10:03:17

Восьмого жовтня українські правники святкують День юриста.

Основне завдання юстиції полягає у наданні юридичних послуг громадянам: контроль за діяльністю осередків Всеукраїнських і місцевих об’єднань громадян, реєстрація структурних утворень політичних партій. Управління юстиції також здійснює реєстрацію нормативних актів органів виконавчої влади, органів господарського управління та контролю, що зачіпають права, свободи і законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер. Особливу увагу управління юстиції надає розгляду звернень громадян. Жодне звернення громадян не залишається без розгляду.

Коломийське міськрайонне управління юстиції забезпечує роботу щодо координації діяльності органів виконавчої влади з питань правової освіти населення. На управління юстиції покладено обов’язки організаційного забезпечення роботи міської та районної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. Відповідно до своєї компетенції управління забезпечує виконання програми з правової освіти населення. Також діє "Громадська приймальня", де громадянам надаються кваліфіковані юридичні консультації. Також діє виїзний консультативний пункт, який працює згідно з графіком виїздів у села району.

Величезний об’єм роботи виконують відділи управління юстиції. Так, виконання судових рішень покладено на державну виконавчу службу міста і району. У районний відділ державної виконавчої служби за 9 місяців ц.р. надійшло 9953 виконавчих документи (на суму 12563075 грн.). Із них завершено 7412 виконавчих документи (на суму 7640623 грн.), а це — 74% виконання. У міському відділі державної виконавчої служби за цей же період підлягало виконанню 12987 (на суму 14304002 грн.), фактично виконано 4929 виконавчих проваджень (на суму 1029177 грн.).

У Коломийському міськрайонному управлінні юстиції реєстрацію актів цивільного стану громадян здійснюють міський і районний РАЦСи. За 9 місяців ц.р. зареєстровано 935 народжень, 1141 смертей, 429 шлюбів, 279 розірвань шлюбів, 103 зміни імені, 18 актових записів поновлено.

Джерело: Василь ДУТЧАК, начальник Коломийського міськрайонного управління юстиції, "Вільний голос"
Обговорити на форумі