друкувати


Другий бік стихійного лиха — нові робочі місця

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-09 09:58:08

"Круглий" стіл-нарада з участю працівників соціальних служб центрів зайнятості й сільських голів різних районів області відбулася в залі засідань РДА. Запрошено на нараду й київського гостя — заступника директора Державного центру зайнятості Петра Василенка.

На нараді обговорювалися питання організації оплачуваних громадських робіт службою зайнятості з ліквідації наслідків повені на Прикарпатті.

Директор обласного центру зайнятості Григорій Горбаль доповів про широке залучення безробітних до громадських робіт, а їх — понад п’ять тисяч осіб. Та й заробіток у них непоганий, як для некваліфікованих робітників — від 700 до 1200 гривень, плюс преміювання.

Петро Василенко вручив подяки Державного центру зайнятості працівникам центрів зайнятості з Долини, Івано-Франківська, Тлумача, Косова, Калуша, Галича, Верховини, а також Коломийського міськрайонного ЦЗ Аллі Черкас та Максимові Гаєвському. Удостоївся високої відзнаки й голова РДА Михайло Вінтоняк (на знімку). А ще гість висловив подяку ЗМІ Коломийщини за широке й усебічне висвітлення наслідків повені.

Досвідом роботи з працівниками, направленими на ліквідацію стихійного лиха центром зайнятості, поділився Угорницький сільський голова Микола Хімейчук.

Позитивно відзначила жінок, які працюють на громадських роботах, сільський голова Нижнього Вербіжа Марія Карпенюк. А робота у них нелегка — збирають намул у господарствах.

Учасники наради схвально відгукувалися про роботу Коломийського центру зайнятості, який сприяє людям у пошуку робочих місць і дає можливість заробити.

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі