друкувати


Після повені. Де біда, а де півбіди...

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-08 10:49:40

Допомога людям, котрі потерпіли від цьогорічної повені, — на вістрі уваги керівників Коломийського району. Чи не щотижня засідає комісія, де розподіляються кошти на ліквідацію наслідків стихії, уважно розглядається кожна заява. На одному із виїзних прийомів громадян побував і наш кореспондент. Наприкінці вересня такий прийом відбувся у потерпілому від повені с. Ганневі, провів його заступник голови Коломийської райдержадміністрації Богдан Болюк.

Основною проблемою (інших, принаймні, озвучено не було) є ремонт тамтешньої церкви. І хоча урядовими рішеннями не передбачено виділення коштів на ремонт таких громадських закладів, районна влада знайшла механізм, завдяки якому можна надати хоч якусь допомогу приміщенням культових споруд. А їх потерпіло від стихії двадцять. Тому кожній церковній громаді виділять по п’ять тисяч гривень. Може, й невелика сума, але тут своє плече може підкласти і сама громада, і єпархія, і народні депутати...

А далі був розгляд заяв на місці за участю Дебеславцівського сільського голови Богдана Бойчука. Відрадно, що люди таки взялися за відновлення своїх осель, проте багатьом не дає спокою, що сусідові-сусідці виділили категорію, а їм — ні.

Як вважає Богдан Болюк, перша запропонована схема виплат за компенсаційними актами була би найдієвішою, а ось введення категорій... Тепер люди тішаться вже не тому, що їх обминула біда, а більш заздрять сусідові, котрий отримав вищу категорію і, відповідно, більшу суму. Інколи доходить до абсурду: люди здирають добру "живу" підлогу, лиш би одержати хоч якісь гроші.

Відвідавши чи не сотню обійсть у Залучі, Ганневі, Дебеславцях за скаргами, здебільшого, кожна заява була вирішена позитивно. З категорії в категорію не переводили, оскільки з 12 вересня цей процес призупинено, але допомогу з благодійного районного фонду виділено майже всім...

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі