друкувати


Майбутнє — за проектними технологіями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-06 05:24:33

Майбутнє школи — повна комп’ютеризація всіх класів та уроків. Зрозуміло, що для цього потрібні кошти. Гвіздецькій школі поталанило. До сторіччя школи колишній учень, а тепер доктор наук, академік Міжнародної академії наук екології і безпеки життєдіяльності Дмитро Демчук подарував вісім міні-мультимедійних комплектів і телескоп. Ми маємо можливість використовувати досвід попередніх поколінь, збагачений інноваційними технологіями і методиками навчання, що дає можливість провести урок на сучасному рівні.

Мені імпонує впровадження проектної технології. Вважаю, що саме метод проектів створює унікальні передумови для розвитку компетенцій і самостійної діяльності учнів як на уроках, так і в позаурочний час, зокрема, для роботи в дитячій громадській організації "Зелений світ".

Участь у міжнародному пілотному проекті "Через електронне партнерство — до реальної співпраці" за підтримки нідерландської фундації "Millieu kontakt Oost-Europa дала можливість нам виграти комп’ютер та мати свою сторінку в Інтернеті. Завдяки Всеукраїнському проекту "Участь громадськості у збереженні та збалансованому використанні малих річок в Україні: підтримка річкової мережі в Україні" наша делегація побувала на еколого-оздоровчому семінарі табору "Край", який проходив у Криму. Реалізація завдань всеукраїнського проекту "Вдосконалення застосування адміністративної юстиції через захист екологічних прав у суді" дала можливість нам отримати цифровий фотоапарат, принтер та кошти на оплату Інтернету. Шкільні проекти "Шафран", "Подивись, який прекрасний світ, в якому ти живеш...", "Дендропарк" сприяють розвитку критичного мислення пізнавального інтересу.

Унікальну можливість для вдосконалення педагогічної майстерності надають Всеукраїнські фахові конкурси "Учитель року". Мені в цьому році вдалося пройти всі його етапи, звітуватися перед фахівцями, розкривати ідеї власного досвіду. І можу з певністю сказати: такі конкурси стимулюють зростання професійної майстерності вчителя. Вони змушують шукати нові підходи до викладання предмета, оволодівати новітніми технологіями, підвищувати свій інтелектуальний рівень.

Автор: Вікторія ДОВГОШИЯ, учителька Гвіздецької ЗОШ І-ІІІ ст., "Вільний голос"
Обговорити на форумі