друкувати


Свято вдалося

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-01 04:35:54

Нещодавно селяни Струпкова і Баб’янки на Коломийщині відсвяткували День села. На урочистість були запрошені вихідці з цих сіл, які проживають і працюють у різних куточках нашої держави. Серед таких: Володимир Чабанюк — начальник навчальної частини Прикарпатського університету; Василь Кіндрацький — голова держадміністрації м. Миколаєва на Львівщині; Марія Якимчук — директор меблевої фабрики в Одесі; Іван Чабанюк — директор об’єднання "Прикарпатліс"; Мирон Дутчак — головний інженер ВАТ "Комфортбуд-2"; Світлана Хомин — завстоматполіклінікою с-ща Кострижівка Чернівецької області. Не менш знані також люди з Коломиї: Богдан Гейтота — директор електромережі; Володимир П’ятковський — голова суду; Федір Хільчук — директор Фонду соцстрахування; Дмитро Дутчак — директор ПП "Рубін"; Тарас Жибак — директор ПП "Біотехсервіс"; Світлана Тимків — директор об’єднання "Зелена аптека". Звичайно, через певні причини, не всі прибули, але більшість із них також були гостями свята.

Особливістю святкування було те, що тут розповсюджували "Історію сіл Струпкова, Баб’янки та Боднарівки" Миколи Жибака та "Ступківське весілля в записах Ганни Жибак". Майже всі присутні побажали мати такі книжки, до того ж — з автографами.

Не зважаючи на те, що день видався дуже холодним і непривітним, у Струпкові він був надзвичайно теплим і, здавалось, навіть сонячним. Найперше, заряд бадьорості дав молебень на могилі борцям за волю України, який відправили отці Василь та Іван (УАПЦ) та о. Ігор (УГКЦ).

Дуже насиченим був концерт на шкільному стадіоні. Тут струпківці вже не вперше зустрілися з народним хором "Просвіта" з Коломиї під орудою Романа Хімея. Припали всім до душі пісні лауреатів всеукраїнських конкурсів Оксани Сливки та Ярослава Бурлачука з Івано-Франківська. Про виступ заслужених артистів України Миколи Савчука та Володимира Пушкаря вже й говорити нічого — весь стадіон, від малого до старого, не переставав реготати та аплодувати.

Неабиякий успіх мали учасники караоке у Станіславі — заслужений артист України Ярослав Крайник та ведучий Любомир Гелей. Але чи не найбільше аплодисментів зібрали місцеві аматори хорового гурту "Струпківські та баб’янські співочі візерунки" під орудою незмінного керівника І. Гобрея. Слід висловити вдячність ведучим сестрам Світлані Атаманчук та Оксані Жибак.

Найбільше жителі села повинні завдячувати жителю Івано-Франківська, уродженцю Струпкова Василеві Герезі, директорові "Оптіма-Телеком", який опікувався тим, щоби свято вдалося.

Немало зусиль доклали, звичайно, й сільський голова Ярослав Пасічняк та секретар Галина Гобрей. В короткій статті всіх і все згадати неможливо. Тому я бажаю всім у цю золоту осінню пору світлого розуму, щирого й доброго серця для людей, вічної наснаги й Божого благословення, у вірі, надії, любові творити добро впродовж многих літ.

Автор: Оксана ЖИБАК, "Вільний голос"
Обговорити на форумі