друкувати


Задля розвитку зеленого туризму

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-01 09:30:12

Семінар, який провів відділ культури і туризму Коломийської райдержадміністрації у садибі "Княжий Град" (с. Княждвір), був приурочений до Всесвітнього дня туризму і Дня туризму в Україні, на ньому обговорювалися дуже важливі питання розвитку на Коломийщині "зеленого" туризму.

Семінар вийшов змістовним, поскільки у ньому взяли участь зацікавлені у розвитку цієї галузі люди: передусім, організатори — провідний спеціаліст з питань туризму відділу культури і туризму РДА Микола Кавацюк, методист центру КОР і НТ цього ж відділу Петро Цібій, заступник голови РДА Богдан Болюк, начальник відділу освіти РДА Іван Терлецький, сільські голови Княждвора і Сопова Дмитро Чорний та Олег Терпигоров, керівник садиби "Княжий Град" Лілія Білоскурська, подружжя Старжинських, які тримають зелену садибу в Печеніжині, підприємець Наталія Павлюк, спеціаліст з питань туризму відділу культури і туризму міськради Володимир Лобурак, директор станції юних туристів Павло Вінтонюк, юний фотохудожник Віталій Атаманюк, журналісти: "Вільного голосу" Олег Проскуряков і телерадіокомпанії "НТК" Богдан Малецький.

"Зелений" туризм, як з’ясувалося під час семінару, може мати два напрями. Власне, як ми його уявляємо, — комфортний, зі всіма вигодами, садиби для багатих туристів і... майданчики для наметового туризму. Але і той, і інший види туризму потребують інфраструктури. Садиби — доріг і ще раз доріг. Не приїде сюди масово зманіжений, але грошовитий за¬хідний турист, не "битиме" свою машину, якщо не буде в нас нормальних доріг. А для "шкільного", наметового туризму, необхідні ста¬ціонарні майданчики, з підведеною електрикою, туалетами і навіть душевими кабінами.

А здивувати гостей так, щоб їм хотілося приїхати ще раз і привезти із собою знайомих, у нас є чим. Гарні краєвиди, автентичні традиції, оригінальні люди, майстри, цікаві маршрути горами... Але все впирається, знову ж таки, в дороги. Отак і виходить, що майже через три століття у нас залишаються ті ж проблеми, що їх описав один із класиків російської літератури.

З дорогами та іншими питаннями навряд чи вирішиться, але фундамент для співпраці між районом і містом, районною владою і сільською, між освітою і культуро-туризмом закладено. Задля розвитку "зеленого" туризму як бізнесу.

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі