друкувати


І про хід виконання, а наголос — на проблемні питання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-29 10:26:02

Свого роду, воно — підсумкове, за дев’ять місяців, а тому розглядали на ньому питання про виконання тих чи інших розпоряджень. Але, як неодноразово наголошував голова райдержадміністрації Михайло Вінтоняк (на фото) під час виступів доповідачів, слід акцентувати увагу на проблемних питаннях, щоб, у разі можливості вирішення, винести їх на сесію районної ради.

Що стосується підготовки до осінньо-зимового опалювального сезону 2008—2009 років, то підприємства житлово-комунальної галузі, заклади бюджетних установ, як доповів начальник відділу соціально-економічного розвитку управління економіки РДА Ярослав Мочернюк, здебільшого готові, а заборгованість за енергоносії — відсутня. Проте, триває робота над спорудженням очисних споруд у селах, а також інших важливих для життєзабезпечення селищ і сіл району об’єктів. Вони — під постійним контролем. А ось що важливо — це розпочати опалення в пологовому будинку і лікарнях, бо хоча температура надворі ще не впала до необхідних середньодобових восьми градусів, але санітарні нормативи вимагають, що у палатах лікарень і кімнатах дитячих садків вона має бути щонайменше на позначці двадцять градусів.

Розглядаючи роботу виконкомів Отинійської селищної та Виноградської, Воронської, Струпківської, Торговицької, Угорницької сільських рад, йшлося, передусім, про найактуальніші проблеми населених пунктів: де треба електрифікувати вулиці, де замінити частину газопроводу, а де здалося би і дорогу зробити.

Голова райдержадміністрації Михайло Вінтоняк розповів, як тепер стоїть питання щодо виділених коштів на ліквідацію наслідків повені і на протипаводкові заходи, за результатами наради у голови ОДА Миколи Палійчука. Як з’ясувалося, то і компенсаційні виплати, і фінансування протиповеневих робіт (спорудження дамб, берегового укріплення та іншого — все з одних грошей, тобто питання тепер стоїть або виплачувати людям компенсації, або захищатися від ймовірних майбутніх повеней.

У рамках обласної програми організаційного забезпечення діяльності судів на 2008—2010 роки передбачено спорудження нового приміщення суду на місці аварійного будинку станції юних техніків.

Підбиваючи підсумки організації відпочинку та оздоровлення дітей району в цьому році, констатували, що вона відбулась як ніколи успішно, поскільки завдяки допомозі інших регіонів держави сім’ям, потерпілим від повені, вдалося оздоровити значно більше дітей. Інша річ, що на майбутнє слід ретельніше ставитися до документального оформлення, скажімо, пришкільного відпочинку, щоб у контрольно-ревізійного відділу не виникало претензій до використання бюджетних коштів.

Що стосується плану роботи райдержадміністрації за третій квартал цього року, то він успішно виконаний зі всіма змінами і доповненнями, тож до роботи тепер прийнято план на четвертий квартал.

По закінченні колегії відбулася нарада з головами селищних і сільських рад, де розглядалися нагальні завдання для керівників населених пунктів.

Автор: Олег ПРОСКУРЯКОВ, "Вільний голос"
Обговорити на форумі