друкувати


Земельний ринок у Карпатах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-24 01:39:12

Сьогодні Карпати користуються величезним попитом і кожного року бажаючих відвідати курорти наших мальовничих "Альп" стає все більше. Найбільшим попитом користуються такі курорти як Яремча, Верховина, Драгобрат, Буковель (Ів.Франківська обл.); Славськ, Тиисовець, Орявчик (Львівська обл.).

Закарпатьська область також має чудові курорти але їхню привабливість перекриває важкий доїзд до них, менш розвинута інфраструктура. Тому для вкладання власного капіталу у землю з переспективою її продажу, або ж просто для себе, порібно орієнтуватися на Івано-Франківський та Львівський регіони. На ринку рекреаційної нерухомості Карпат є одна вагома перевага – вільних земельних ділянок, що коштують відносно недорого – достатньо. Проблем з оформленням також небагато. Але потрібно зазначити, що низька ціна на ділянку асоціюється з віддаленістю її від розвинутої інфраструктури, розкрученого курорту та інших вагомих причин. Тому вкладати гроші в такі земельні ділянки можуть позволити собі великі інвестори, які мають на меті „розкрутити” той чи інший регіон. Малим інвесторам або ж просто людям, яким хочеться купити земельну ділянку для того, щоб влітку – здравниця, а взимку – гірськолижний курорт, потрібно вибирати ділянки, які знаходяться на території, або ж недалеко від розкрученого курорту. Хоча ціна за сотку там і висока, але фактори, які впливають на ціну, виправдовують себе уже після першого відпочинку.

Гiрськолижні курорти. Гори розташовані на території 4 областей України: Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської і Чернівецький. Регіон також умовно поділяється на 2 частині - Прикарпаття і Закарпаття. ДрагобратПрикарпаття - це Івано-Франківська і Чернівецька області, Закарпаття - Закарпатська область. Частина Львівської області також розташована на території гір (південна частина). Гори невисокі, вулканічного походження, середньою висотою близько 1200-1400 метрів. Найвища точка знаходиться в районі села Ясиня і Яблуниця - гора Говерла - 2061 м. Поруч розташовані всі двухтисячники Українських Карпат - Петрос, Хом'як, Поп-Іван. Гірські вершини покриті снігом близько 5 місяців протягом року. Практично в будь-якому регіоні є місця для катання на лижах - лижні бази, санаторії звичайно розташовані в місцях, придатних для катання на лижах і сноубордах. В України, на сьогодні, функціонують чотири основні гірськолижні курорти, це – Буковель, Яблуниця, Славсько та Драгобрат. Але є також багато інших, менш відомих місць відпочинку, таких як: Тисовець, Орявчик, Яремча, Косів, Татарів, Яблуниця та ін.

Джерело: Відділ земельних ресурсів у місті Коломия
Обговорити на форумі