друкувати


З рахунком за "безоплатну екскурсію" ознайомила міліція

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-24 10:20:35

Минулої п’ятниці до Коломийського райвідділу внутрішніх справ із заявами про вчинення злочинів звернулися відразу двоє мешканців сусіднього Снятинського району.

Обоє заявників стверджували, що в одному з сіл Коломийщини якийсь невідомець обманом заволодів недешевими мобільними телефонами їх синів-школярів. Як розповідали потерпілі, молодий чоловік кілька днів тому на вулиці попросив у підлітків скористатися телефоном. Двоє хлопчаків відмовили, оскільки не мали грошей на рахунках, а третій простягнув свій мобільник. Оглянувши його, молодик зауважив, що може поміняти корпус на сучасніший. Крім того, запропонував, як мовиться, на халяву поповнити й рахунки на двох інших телефонах. Не встигли хлопці поміркувати над пропозицією, як незнайомець з трьома мобільниками зник за кутом крамниці.

Проаналізувавши одержану від потерпілих інформацію, в тому числі й опис зовнішності шахрая, працівники міліції отримали підстави запідозрити у вчиненні цих злочинів 23-річного мешканця одного з сіл, що межує зі Снятинським районом. Той вже мав судимість за скоєння майнового посягання. Після звільнення з місця позбавлення волі жив з того, що вдавалося отримати тимчасовими підробітками. Однак зустрітися з підозрюваним не вдалося – того не було вдома. Як згодом з’ясувалося, не було його й на території району. Попри те правоохоронці продовжували розшукувати коломиянина, перевіряючи місця його ймовірного перебування. Відтак уночі з неділі на понеділок розшукуваного запримітили у сусідньому селищі на святкуванні храмового свята. Там його й затримали.

Поки співробітники міліції встановлювали, куди поділися здобуті шахрайством телефони, виявилося, що цими епізодами кримінальні витівки молодика не вичерпуються. Одночасно з’ясувалася й причина його кількаденної відсутності вдома. У міліцію звернувся водій таксі з Чернівців, котрий просив відшукати особу, яка скористалася його послугами і не оплатила перевезення. Яким же було здивування таксиста, коли коломийські міліціонери запропонували опізнати шахрая у затриманому молодику. Як згодом зізнався, буковинець щиро повірив розповідям пасажира про заможну родину і, як кажуть, без зайвих запитань возив його упродовж п’яти днів, сподіваючись на щедру оплату. Дійшло навіть до того, що коли в автомобілі закінчився бензин, водій люб’язно "позичив" на дозаправку власних 100 доларів. Однак, як і у випадку з телефонами, після подорожі кількома областями коломиянин, не розрахувавшись, просто утік. "Екскурсія" вилилася таксистові у кругленьку суму – понад 3 тисячі гривень.

Як розповів заступник начальника Коломийського райвідділу міліції Володимир Жупник, щодо затриманого вирішується питання про порушення кримінальної справи. Судячи з його зухвальства, правоохоронці не виключають ймовірності вчинення ним й інших кримінально-карних вчинків, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі