друкувати


Плата за землю — не менш як три відсотки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-22 01:12:33

З метою посилення захисту права власності громадян на землю, створення сприятливих умов для ефективного регулювання сталого землекористування, удосконалення системи оцінки землі та платності землекористування Президент України видав Указ від 19.08.2008 р. "Про невідкладні заходи щодо захисту власників земельних ділянок та земельних часток (паїв)".

Указом внесено зміни у статтю 1 Указу Президента від 02.02.2002р. №92, де передбачено, що одним із пріоритетних завдань є підвищення рівня плати за оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення, земельних часток (паїв) у розмірі не менше трьох відсотків визначеної відповідно до законодавства вартості земельної ділянки, земельної частки (паю) та поступового збільшення цієї плати залежно від результатів господарської діяльності та фінансово-економічного стану орендаря.

Плата за користування земельними ділянками сільськогосподарського використання та земельними частками (паями) на умовах оренди збільшується до 3 відсотків.

Ці зміни в законодавстві є обов’язковими до виконання всіма орендарями земельних часток (паїв).

Рекомендуємо орендодавцям та орендарям району внести зміни в договори оренди та привести їх у відповідність до чинного законодавства.

Автор: Дарія МІГАЩУК, в.о. начальника управління земельних ресурсів у Коломийському районі, "Вільний голос"
Обговорити на форумі