друкувати


ДПА працює над збільшенням платежів до Держбюджету

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-22 10:22:49

Державна податкова адміністрація пропонує запровадити механізм реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі у момент їх виписки і контрагенту.

Про це повідомив голова ДПА Сергій Буряк (на фото) на нараді з питань мінімізації оподаткування та фіктивного експорту, що відбулася у будинку Уряду.

За словами Сергія Буряка, це дозволить податковим органам контролювати формування ПДВ у реальному режимі часу.

Сергій Буряк повідомив, що податкова пропонує ввести обов'язкове надання реєстрів податкових накладних в електронному вигляді. Також, як зауважив голова ДПА, пропонується законодавчо встановити надання податкового кредиту винятково на підставі погашених податкових накладних - "включених до реєстру декларацій з ПДВ, за якими проведені повні розрахунки з бюджетом".

Окрім того, Сергій Буряк відзначив, що ДПА й надалі працює над збільшенням платежів до Держбюджету. Зокрема, за словами глави ДПА, у січні-серпні 2008 року до зведеного бюджету країни зібрано 117 млрд. грн. платежів, які контролюються державними податковими органами, що майже на 32 млрд. грн. (37,2%) більше надходжень відповідного періоду минулого року, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі