друкувати


Свобода: що вона означає для тебе?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-19 03:32:52

Свобода — це, мабуть, зверхможливість, якою хочуть володіти всі. У світі все надто взаємопов’язане, життя кожного частково залежить від інших. Кожна людина розуміє по-своєму, тому я вирішила поцікавитися, що свобода означає для інших.

Людмила Павлюк, 16 р.:
— Як на мене, це можливість робити що хочеш, незалежно від обставин. Це вітер і дощ... Це коли ти не належиш комусь, коли тебе нічого не тримає... Це те, заради чого хочеться вирватися з неволі, щоб відчувати щастя кожної дрібниці... Це, зрештою, вміння бачити зорі в калюжах.

Мар’яна ФЕДІР, 16 р.:
— Свобода — це вода. Вона незалежна ні від кого. Коли їй заманеться, вона тече проти або за течією. Бушує, коли хоче, чи тихо і спокійно плине. Вона — це напій життя, який зцілює людину. Вона — це свобода, яка живе за власними правилами.

Андрій ДУТЧАК, 16 р.:
— Свобода для мене — це необмеження моєї волі (в межах розумного), права на думку, свобода слова. Ніхто не має права обмежувати свободу іншої особи. Людина народжується вільною в будь-якій країні, навіть у залежній.

Уляна БОРТЕЙЧУК, 14 р.:
— Свобода — це вітер, який руйнує все на своєму шляху.

Тетяна ТАРНОВЕЦЬКА, 14 р.:
— Бог дав людині свобідну волю. Протягом століть люди вкладали в це слово різне значення, але всі розуміли, що в ньому криється щось особливе. Теперішнє покоління має своє розуміння слова свобода. Для одних це канікули, для інших — відпочинок у горах з друзями без батьківського нагляду. Особисто для мене — це право вільно висловити думки і самостійно приймати рішення.

Автор: Олена КОЗАЧЕНКО, "Вільний голос"
Обговорити на форумі