друкувати


Коломийській бібліотеці №3 для дітей — 40

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-19 01:00:22

А починалось усе так. При центральній районній бібліотеці було введено посаду завідуючої дитячим відділом. Першою його очолила З. Сідлярчук. Згодом при міській бібліотеці №1 було виділено одну кімнату, де, власне, й почалась формуватись бібліотека для дітей за практичної і методичної допомоги працівника бібліотеки №1 В. Стасюка, завідуючим на той час був А.Чайковський. Окреме ж приміщення районна дитяча бібліотека отримала на вулиці Мазепи, 114 у липні 1968-го. У штаті було двоє працівників — завідувачка Е. Попович та бібліотекар В. Православнова.

Бібліотека розпочала свою роботу, маючи три стелажі літератури — подарунок від бібліотек міста та обласної дитячої. Ентузіаст бібліотечної справи В. Православнова зуміла організувати довкола себе дітей, закоханих у книгу, проводила з ними ранки, огляди, літературні вечори. Згодом сюди перевелася з масової бібліотеки №3 Г. Козак — теж досвідчений фахівець своєї справи, яка і понині працює з нами.

У 1992-му бібліотеку було переведено у приміщення будинку №183 на вулиці Мазепи, вона набула статусу міської. З 1998-го тут працює літературна світлиця "Джерельце", господинею якої є Т. Власій.

Відрадно, що перемогу у конкурсі "Моя мала Батьківщина" здобули наші читачі: О. Козаченко, Н. Граб, О. Лоєщук, а бібліотеку нагороджено ксероксом. Звання "Кращий читач 2007-го" в області присуджено О. Козаченко, яка їхала у Львів, на форум видавців. "Кращим читачем 2008-го" став Д. Давидов, який теж мав змогу поїхати на форум.

Ми тішимося, що маємо таких читачів, радіємо з їхніх успіхів разом з колективами шкіл №3 та №4. Дякували і дякуємо спонсорам, які допомогли нам з ремонтом. Підтримують нас поети і письменники: В. Рябий, М. Андрусяк, Д.Гриньків, А. Кох, Ю. Долінська, В. Михайлищук, Я. Ясінський — вони наші часті гості. Тісні зв’язки в роботі підтримуємо з дільничним інспектором Б. Данилюком, працівником КПЕЖ Л. Кондрук. Отож, вітаємо усіх колишніх і теперішніх працівників бібліотеки, читачів, спонсорів, меценатів, друзів з нашим славним ювілеєм. Зичимо всім здоров’я і щастя.

Автор: Тетяна ВЛАСІЙ, завідувачка дитячої бібліотеки №3, "Вільний голос"
Обговорити на форумі