друкувати


Ланцюг єдності на Коломийщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-16 10:05:53

Коломийщина підтримала акцію "Єднайся, Україно!". Від Отинії до межі зі Снятинським районом — де більш, де менш активно — громадяни вийшли на вулиці населених пунктів, щоби продемонструвати свою підтримку єдності демократичних сил, своє вболівання за єдність і міцність держави. В руках люди тримали прапори національні, а також партійні — помаранчеві, червоно-чорні, з сонцем на білому фоні, і транспаранти: на підтримку Грузії та проти кремлівської коаліції у Верховній Раді.

У Коломиї акція "Єднайся, Україно!" почалась із мітингу в центрі міста, який вела голова Конгресу української інтелігенції Ольга Руданець. Ті, хто ще не збайдужів до краю, щільним кільцем оточили ведучу, яка в мегафон наголошувала на тому, що політична ситуація в Україні загрожує її суверенітету, що тепер, як ніколи, нам необхідна єдність національно-демократичних сил. Слово мали сотенний УПА Мирослав Симчич (Кривоніс), депутати міської ради Геннадій Романюк, Ярослава Ткачук, інші доповідачі. У виступах простежувалась чітка державницька позиція, підтримка Президента Віктора Ющенка у його діях щодо вступу України в НАТО, ЄС, гостро засуджувались дії Росії в Грузії та перебування її флоту на нашій території. Створення у Верховній Раді прокремлівської більшості фракціями БЮТ, ПР і комуністів розцінювалось на мітингу як зрада довір’я виборців і небезпека національним пріоритетам.

Після мітингу люди засвідчили свою небайдужість і вболівання за долю держави, утворивши живий ланцюг через усе середмістя. Пліч-о-пліч стояли сивочолі, юні — люди різного віку. Над їхніми головами розвівались національні прапори, знамена "Нашої України", "Свободи". В руках люди тримали плакати з написами про готовність відстоювати суверенітет України всіма доступними засобами. Дехто, проходячи мимо, відверто дивувався, навіть презирливо сміявся з події та її учасників. Але таких не бракувало завжди, на всіх етапах розвитку української державності. Хоча кредит довіри народу — не варто забувати! — усе-таки не безмежний.

Автор: Валентина БЛИЗНЮК, "Вільний голос"
Обговорити на форумі