друкувати


Уточніть персональні дані реєстру виборців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-15 01:08:04

Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Коломийської районної державної адміністрації інформує, що, відповідно до статті 23 Закону України "Про Державний реєстр виборців", органами ведення Реєстру здійснюється уточнення персональних даних Реєстру з 1 вересня до 30 листопада кожного року.

Звертаємось до всіх жителів Коломийського району, громадян України, які мають право голосу, перевірити свої персональні дані, внесені до Державного реєстру виборців шляхом звернення з документом, що посвідчує особу і громадянство, до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Коломийської райдержадміністрації за адресою: м. Коломия, вул. Верещинського, 17 (перший поверх, кабінет 8). Додаткову інформацію можна отримати за контактним телефоном 4-79-14.

У разі виявлення невідповідностей чи неточностей у записі про себе заповнити відповідний бланк заяви для їх усунення.

Виборець, у персональних даних якого в Державному реєстрі виборців зазначено про його постійну нездатність пересуватися самостійно, може письмово уповноважити на таке звернення іншу особу.

Кожен виборець має право:
1) подавати свої персональні дані до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців;
2) знати про своє включення (невключення) чи включення (невключення) інших осіб до Державного реєстру виборців;
3) знати про використання своїх персональних даних для цілей, не передбачених частинами першою—четвертою ст. 26 Закону України "Про Державний реєстр виборців", зокрема знати, кому і з яких підстав була надана інформація про нього;
4) одержувати на безоплатній основі у будь-який час від відповідного органу ведення Державного реєстру виборців повну інформацію в доступній формі про своїх персональні дані, внесені до Державного реєстру виборців, у порядку, встановленому Законом України "Про Державний реєстр виборців";
5) звертатися у порядку, встановленому Законом України "Про Державний реєстр виборців", до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців з мотивованою заявою щодо неправомірного включення (невключення) до Державного реєстру виборців себе чи інших осіб, запису про себе чи про інших осіб, виправлення недостовірних відомостей Державного реєстру виборців щодо себе або інших осіб;
6) оскаржувати у порядку, встановленому законом, рішення, дії чи бездіяльність органів Державного реєстру виборців;
7) захищати будь-якими не забороненими законом засобами свої права та законні інтереси у разі їх порушення при веденні Державного реєстру виборців.
(Частина перша ст. 10 Закону України "Про Державний реєстр виборців").

Порядок звернення виборця за власною ініціативою до органу ведення Державного реєстру виборців щодо зміни його персональних даних.

1. Кожен виборець у разі зміни його персональних даних, зазначених у частині першій статті 6 та пункті 1 частини першої статті 7 Закону України "Про Державний реєстр виборців", може звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців відповідно до своєї виборчої адреси із заявою про внесення змін до його персональних даних у Державному реєстрі виборців. До заяви додаються документи (належно засвідчені копії документів), які підтверджують ці зміни, та довідка про включення особи до Державного реєстру виборців, зазначена в частині сьомій статті Закону України "Про Державний реєстр виборців". Виборець, у персональних даних якого в державному реєстрі виборців зазначено про його постійну нездатність пересуватись самостійно, може письмово уповноважити на таке звернення іншу особу. Виборець, який проживає чи перебуває за межами України, звертається із заявою до відповідної консульської установи України, яка невідкладно передає заяву та додані до неї документи до органу ведення Державного реєстру виборців при Міністерстві закордонних справ України.

2. У разі звернення щодо зміни виборчої адреси виборець подає заяву до органу ведення Державного реєстру виборців за новою виборчою адресою, до якої додаються документи (належно засвідчені копії документів), що підтверджують зміну виборчої адреси виборця.
(Частина перша, друга ст. 10 Закону України "Про Державний реєстр виборців").

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі