друкувати


Після повені. Досвід центру №3 став дороговказом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-15 09:23:54

До сфери обслуговування центру №3 поштового зв’язку "Укрпошти" належать місто Коломия, Коломийський, Снятинський і Городенківський райони. Ще точилися суперечки навколо того, який спосіб виплати компенсаційних виплат за завдані збитки цьогорічною повінню обрати — чи видавати її через банки, чи через поштові центри, — як наш поштовий центр взяв цю ініціативу на себе.

— Коломийський центр поштового зв’язку був одним із перших в Івано-Франківській області, який почав виплачувати компенсації, а у Коломиї та Коломийському районі — взагалі першим, — розповідає керівник центру депутат районної ради Ярослав Савчин. — Передусім, довелося переконувати керівництво міста і району, що ми готові взяти на себе таку місію. Тому, принагідно хочу подякувати від себе особисто і від директора Івано-Франківської дирекції пошти голові райдержадміністрації Михайлові Вінтоняку і міському голові Юрієві Овчаренку за взаєморозуміння і правильну політику у цьому напрямі.

Щоправда, довелося й до третьої години ночі підбивати необхідні суми виплат, — вихоплюється, між іншим, у Ярослава Васильовича. — А потім їх відправляли до області, звідтіля — до столиці, де все ретельно перевіряли.

Тим не менше, саме досвід Коломийського центру №3 щодо виплати компенсації став орієнтиром для інших потерпілих від повені районів і вони надали перевагу пошті перед банками.

Велику допомогу щодо безпечності виплат надали працівники Коломийського МВ УМВС і відповідних відділів у інших районах, які долучилися до охорони листонош. Хороша співпраця склалася у поштовиків і з управліннями соціального захисту — і міста, і району. Завдячуючи цьому всьому, наголосив Ярослав Савчин, станом на понеділок, 8 вересня ц.р., центром поштового зв’язку №3 виплачено понад 40 млн. грн. компенсацій, зокрема, в Коломийському районі, де зазнало збитків 16 населених пунктів, — понад 30 млн. грн., у місті Коломия — понад 2 млн. грн., у Городенківському районі (3 населених пункти) — понад 1 млн. 600 тис. грн., у Снятинському районі (7 населених пунктів) — понад 6,5 млн. грн.

Основну суму компенсаційних виплат уже рознесли людям. Тож за добре організовану і проведену роботу рішенням генерального директора "Укрпошти" Таїсії Замкової оголошено подяку генерального директора 47 працівникам центру №3 з відповідною грошовою винагородою (на суму 72,2 тис. грн.). Також 34 працівники нагородила грамотами обласна дирекція, ще 35 — подяками, з відповідною грошовою винагородою на суму 45,2 тис. грн. і одна — разовими заохоченнями на суму 6 тис. грн.

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі