друкувати


Проект "Ділова Івано-Франківщина" став міжнародним

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-12 12:55:19

Проект "Ділова Івано-Франківщина", започаткований 2007 року за підтримки Івано-Франківської ОДА та ДПА області, включає в собі рейтинг провідних підприємств, установ і організацій та щорічний презентаційний альманах області.

З 20 по 22 серпня в Києві відбувся IХ Світовий конгрес українців, на якому були присутні Президент України, прем’єр-міністр, Голова Верховної Ради України, голова Української всесвітньої координаційної ради та інші почесні гості. Привітанням делегатів та гостей відкрила конгрес голова організаційного комітету Марія Шкамбара. На засіданнях IХ Світового конгресу українців, які відбувались в Українському домі, був присутній і керівник проекту "Ділова Івано-Франківщина" Георгій Соляник. Саме тут і було досягнуто домовленості, зокрема з президентом СКУ Аскольдом Лозинським, про надання проектові "Ділова Івано-Франківщина" статусу міжнародного. За словами керівника "Ділової Івано-Франківщини", метою цього проекту є розвиток економіки краю, зростання іміджу Прикарпаття, залучення інвестицій, розвиток співпраці нашої області з регіонами України, іноземними державами, світовими організаціями. Співпраця проекту з центральними державними установами, обласними державними адміністраціями, представництвами і посольствами іноземних держав і міжнародних організацій в Україні надає можливість належно репрезентувати сучасний стан області, відображати економічний потенціал краю та пріоритетні шляхи його розвитку. Щорічний презентаційний альманах області є однією зі складових проекту, покликаних популяризувати наш регіон, це своєрідна візитна картка Прикарпаття, яка представляє нашу область на загальноукраїнському та міжнародному рівнях. Опрацьовуються інші ідеї в рамках проекту, які, втілившись у реальність, зможуть позитивно вплинути на соціально-економічний розвиток Івано-Франківської області. Зокрема, на сьогодні розробляється інформаційно-довідковий портал області чотирма мовами, котрий зможе стати добрим путівником для всіх зацікавлених у прикарпатському краї людей як в Україні, так і в усьому світі. Також формується окремий проект під назвою "Світова Україна".

Наступний випуск презентаційного альманаху області розповсюджуватиметься також у діаспорі. Нині видання готується до друку. Презентація альманаху та урочиста церемонія нагородження учасників рейтингу "Ділова івано-Франківщина-2008" відбудуться наприкінці цього року.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі