друкувати


Зарплата зросла. Але не скрізь її виплачують вчасно

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-22 12:43:17

Заборгованість із зарплати перед працівниками економічно активних підприємств у другому кварталі ц. р., за даними головного управління статистики в області, скоротилася на 30,8% — до 1,7 млн. грн., що становить 40,5% її загальної суми. 57,2% цієї суми, або в грошовому виразі 2,4 млн. грн., припадає на суб’єкти господарювання, щодо яких реалізуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом. Боргу з виплати заробітку перед працівниками бюджетної сфери немає.

У розрізі районів та міст області не мають боргу із зарплати Богородчанський, Верховинський, Калуський, Коломийський і Тисменицький райони, міста Болехів та Яремче. В той же час майже третину його загальної суми не виплатили своїм працівникам підприємства Івано-Франківська, 27,6% — Коломиї, 10,8% — Надвірнянського району.

Загальна сума заборгованості із зарплати загалом по області (включаючи підприємства-банкрути та економічно неактивні підприємства) становила 4,3 млн. грн. — вона зменшилася з початку року на 0,2%. За темпами погашення зарплатного боргу в першому півріччі Івано-Франківщина посіла десяте місце в Україні. Номінальна середня зарплата за перше півріччя ц. р. зросла в краї до 1452 грн. на місяць. Це на 34,9% більше, ніж було на такий же час торік. Реальна зарплата, з урахуванням індексу споживчих цін по області, за перше півріччя ц. р. порівняно з відповідним періодом минулого року підвищилась на 8%.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі