друкувати


Нові імена. Професіонал і практик

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-15 11:57:24

Ім’я Василя Веселова ще мало відоме на Коломийщині, зате його професіоналізм як юриста-практика пам’ятають в обласному центрі, звідки він родом. І гідно поціновують у Києві, де тривалий час працював у таких потужних фірмах, як концерн "Орлан", ТзОВ "Княжий град", — очолював юридичний відділ. А тому коли у Коломийському міськрайонному суді з’явилася вакансія, на посаду дев’ятого за списком судді запросили саме Василя Миколайовича. Погодився, бо завжди хотів бути ближче до дому.

Отож, представили нового члена колективу урочисто, з належною пошаною, в присутності всіх працівників суду, журналістів. Відрекомендували пана Василя гості з області — заступник голови Апеляційного суду, голова Цивільної палати Надія Стефанів та начальник територіального управління державної судової адміністрації в Івано-Франківській області Володимир Гургула, голова міськрайонного суду Володимир П’ятковський.

Уже в судовій мантії Василь Веселов коротенько розповів про основні віхи своєї біографії: закінчив в Івано-Франківську школу №1 з поглибленим вивченням англійської, строкову відслужив у Магадані. Юридичну освіту здобув у Львівському держуніверситеті, де захистив дипломну роботу англійською мовою. Разом з дипломом юриста отримав диплом перекладача. Йому 43 роки, разом з дружиною виховує доньку.

Згодом в інтерв’ю кореспондентові газети Василь Миколайович висловив побажання, щоб у Коломиї було якомога менше підстав для розгляду кримінальних справ, а щодо цивільних позовів, — щоб люди навчилися домовлятися між собою, знаходили компромісне рішення, аби до суду справа не доходила.

Автор: Вікторія КОХАН, "Вільний голос"
Обговорити на форумі