друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 13 серпня (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-14 05:07:11

Коломийська міська рада повідомляє, що до нашого міста надійшов гуманітарний вантаж з Херсонської області. Це продукти харчування: помідори, картопля, морква, цибуля, пшеничне борошно та ін. Мешканці Коломиї, які постраждали від наслідків повені та включені до списків на отримання грошової компенсації або уже отримали її, запрошуються в товариство „Червоного Хреста” по вул.Петлюри, 24 дня надання їм гуманітарної допомоги у вигляді продуктів харчування та одягу. Додаткові консультації за телефоном 2-69-25.

На Запрутті страйкують. Мешканці Залуччя, Ганева та Дебеславців не розуміють чому і досі у них немає газу. Його погодилася, надати Спільне Українсько – Канадське підприємство "Коломийська нафтогазова компанія "Дельта", однак є проблеми з ВАТ "Івано – Франківськ облгаз".

Сторони у середу ніби то погодилися на спільні дії. Однак чи буде газ у Запрутті покаже завтрашній день В зону страйку їздили журналісти нашого телеканалу.

12 серпня, перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов перебував з робочою поїздкою в Івано-Франківській області. В Івано-Франківську він провів розширену нараду з питань проектування та будівництва об’єктів, що потребують першочергового відновлення та ремонту в зоні стихійного лиха, та засідання центрального і обласного штабів з ліквідації наслідків стихії, що сталася 23-27 липня.За інформацією управління у зв’язках із ЗМІ Секретаріату Кабміну, очолюваний першим віце-прем’єром Центральний штаб з ліквідації наслідків стихії працюватиме “на постійній основі”, допоки на теренах усіх 6 постраждалих від липневої повені областей - Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Чернівецької, Тернопільської та Вінницької – не будуть закінченні відновлювальні роботи.

Одразу три транспортних засоби стали сьогодні учасниками ДТП. Зіткнення сталося на вулиці Мазепи. Обійшлося без жертв. Деталі з місця події розкаже державтоінспектор Богдан Кузик.

Підприємці "Водолію" допомагають мешканцям Верхнього Вербіжа. У вівторок вантажний бус привіз до постраждалого села більше тони гуманітарної допомоги. Організатором акції стала приватний підприємець Маргарита Широкова. Разом з нею їздив і наш журналіст Богдан Малецький.

Власників туристичних організацій, готелів, приватних садиб, туристичних баз Івано-Франківської області запрошують взяти участь в акції "Вдячне Прикарпаття", що триватиме до 1 грудня. Усі організації, що долучаться до акції "Вдячне Прикарпаття", візьмуть на себе зобов’язання: гостям краю з інших областей надавати знижку на свої послуги від 10 до 20%. Про це 13 серпня ЗІКу повідомили в управлінні туризму обласної державної адміністрації. Як зазначають організатори акції з Регіонального туристично-інформаційного центру, метою такої ініціативи є не лише вияв вдячності краян за ту величезну допомогу, яку надали й продовжують надавати постраждалій від повені Івано-Франківщині інші регіони, а й просування прикарпатського туристичного продукту, репутація якого похитнулося у зв'язку зі стихією. Інформація про акцію “Вдячне Прикарпаття” буде розміщена на сайтах обласної державної адміністрації та обласної ради з переліком усіх організацій, які братимуть у ній участь.

Продавці із центрального продовольчого ринку торгуватимуть на вулиці. Це вигідно. Там нічого не треба платити, не треба проходити жодних санітарних та ветеринарних перевірок. Так кажуть підприємці, що торгують продуктовим товаром. Вони вимагають від коломийської влади ліквідувати стихійну торгівлю і навести порядок в середмісті писанкової Коломиї. Це питання сьогодні бурхливо обговорювалося на сесії міської ради. Там була Надія Ніплюхіна. Деталі від неї.

Обговорювали на сесії міської ради і діяльність газети "Коломийський вісник". Зокрема, секретар міської ради Ігор Граділь повідомив, що до них надійшло понад 30 заяв від політичних партій, громадських організацій, педагогічних колективів, студентів. Всі вони стосуються інформаційної діяльності творчого колективу коломийської газети.

12 серпня, у Калуші голова фонду Держмайна України Валентина Семенюк-Самсоненко під час візиту в Івано-Франківську область зустрілась з генеральними директорами ЗАТ “Лукор” Сергієм Чмихаловим і ЗАТ “Лукойл-Нафтохім” Олексієм Смирновим. Голова Фонду дала доручення в місячний термін відпрацювати мирову угоду з тим аби збанкрутіла ВАТ “Оріана”, інвесторами, якої є згадані підприємства, відновила свою роботу. Про це повідомили у прес-службі голови Івано-Франківської облради. Під час зустрічі йшлося про можливість відпрацювання мирової угоди із залученням до робочої групи представників Фонду держмайна, галузевого міністерства та інвесторів. Валентина Семенюк-Самсоненко запевнила, що держава зацікавлена в тому, аби підприємство працювало.

Тепер майбутні батьки перед народженням дитина повинні думати не лише про речі для немовлят. Їм слід подбати і про майбутнє виховання – можливість дитини відвідувати дитячий садок. Коломийські матері стверджують, щоб у два роки туди потрапило чадо, дитину потрібно записати як мінімум за півроку. Чи зможуть всі бажаючі цього року відвідувати садок і чи готові дошкільні навчальні заклади до нового сезону дізнавалась наш кореспондент Уляна Дрючкова.

Проект стадіону до "Євро-2012" у Львові на вул. Стрийській – вул. Кільцевій уже пройшов державну експертизу і отримавдозвіл на будівництво. У п’ятницю, 15 серпня, розпочнеться перший етап будівництва. Крім того, наступного тижня буде підписано угоду з з Alpine Bau Gmbh про генпідряд. Про це 13 серпня, під час прес-конференції повідомив директор департаменту "Євро-2012" Олег Засадний. "Перший етап будівництва стадіону триватиме 1-1,5 місяця. Він включає підготовку будівельного майданчика, встановлення вагончиків для працівників, профілювання земельної ділянки. Уже сьогодні має початися покіс трави та зняття шару родючого ґрунту. Також на ділянці проведуть детальні геологічні дослідження, адже раніше ми провели тільки пілотні", – розповів Засадний. А про досягнення коломийських спортсменів після реклами.

Срібною призеркою чемпіонату Європи з жиму лежачи стала коломиянка Марія Чепіль. Змагання проходили з 7 по 12-те серпня у Братіславі. Наша спортсменка підняла штангу вагою 110 кг, і стала другою серед 11-ти ліфтерок її вагової категорії. Загалом участь у змаганнях брали 200 чоловіків та жінок з 30-ти країн Європи. Зі спортсменкою та її наставниками спілкувалась Н.Яковин.

13 серпня - Всесвітній день лівш (ліворуких). Всесвітній день ліворуких (лівш, шульг) вперше відзначали 13 серпня 1992 року по ініціативі британського Клубу лівш, створеного в 1990 році. В цей день лівші всього світу прагнуть привернути увагу виробників товарів до необхідності враховувати і їхні зручності, влаштовують різні заходи і змагання. Однак головною стурбованістю Клубу лівш Великобританії є те, що в багатьох школах країни дітей-лівш як і раніше прагнуть перевчити до письма правою рукою, що викликає психологічні стреси і знижує успішність учнів. Звичайно, подібні проблеми мають місце не лише у Великобританії, але й в Україні та інших країнах. Ліва-права, права-ліва не важливо. головне творити цими руками тільки добрі справи. Хай все у вас буде гарадз. І частіше вмикайте телеканал НТК.

Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі