друкувати


Бронзовий Роман Гонтюк

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-14 12:56:58

Після невдалих виступів наших олімпійців у Пекіні на п’ятий день Україна, нарешті, здобула першу медаль. Приємно, що це зробив прикарпатський дзюдоїст Роман Гонтюк. Срібний призер попередньої Олімпіади, виступаючи у ваговій категорії до 81 кг у стартовій зустрічі досить впевнено переміг борця з африканської країни Того. Не зумів зупинити надвірнянця і колумбієць. На радість уболівальників особливих проблем нашому спортсменові не створив і англієць. А от до фіналу українця не пропустили німець Оле Бішоф і... арбітри. На думку тренера Романа Гонтюка Євгена Боднарука, його підопічний виглядав набагато сильнішим за свого суперника:

2 хв. 48 сек. Роман постійно атакував, не зараховано кидок через голову, жодного покарання, а європейські судді, зафіксувавши один прийом німця, віддали йому перевагу.

Через необ’єктивне суддівство Гонтюку довелося боротися за "бронзу" з представником Монголії. Українцеві було важко, але він виявив справжній характер і здобув таку важливу для всіх нас перемогу. "За третє місце боролися два чемпіони світу, тож лише один цей факт свідчить про те, яка велика тепер конкуренція. Я гордий, що приніс нашій країні першу медаль", — сказав після поєдинку Роман Гонтюк.

Вчора українські спортсмени змагалися в кількох видах спорту (велоспорт, фехтування, теніс, бокс, важка атлетика, вітрильний спорт) і, можливо, хтось з них, як і Роман Гонтюк, завоює для нашої країни якусь нагороду. А на середу в скарбничці збірної Китаю було 20 медалей (13 золотих, 3 срібні і 4 бронзові), США — 22 (7, 7, 8), Південної Кореї — 12 (5, 6, 1).

P.S. Учора на 14 годину українські спортсмени здобули на Олімпійських іграх у Пекіні ще три бронзові медалі. Призерами стали Олег Кваша та Олексій Пригоров, які посіли третє місце у синхронних стрибках у воду з триметрового трампліна. Також Наталія Давидова виборола "бронзу" у змаганнях з важкої атлетики у ваговій категорії до 69 кілограмів. Четверту ж бронзову медаль для України здобув Армен Варданян – український борець з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 66 кг зумів побороти болгарина.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі