друкувати


Чужої біди не буває

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-13 04:56:26

Чужої біди не буває й не повинно бути. У цьому ще раз переконались мешканці постраждалих стихією районів Західної України, коли на допомогу їм прибув рятувальний загін із сусідньої Польщі.

78 чоловік особового складу та 31 одиниця техніки - і людські й технічні ресурси, котрі прибули з-за кордону, стали у пригоді багатьом мешканцям Снятина, Заболотова, Хлібичина, Тулукова та інших населених пунктів Івано-Франківщини. Загін польських рятувальників перебував на Прикарпатті з 4 по 9 серпня. Польські стражі пожарні не цуралися ніякої роботи: вони розчищали від намулу людські городи, копали канали для відведення води з вулиць та полів, розбирали конструкції змитого стихією мосту через Прут біля села Іллінці Снятинського району, усували із доріг повалені вітряним шквалом дерева. Потужні польські мотопомпи викачали брудну воду зі 180 підвалів будівель та 800 колодязів. По декілька разів на день польські рятувальники доставляли питну воду людям у тих населених пунктах, де волога у криницях виявлялася непридатною до споживання. За надання допомоги в ліквідації стихійного лиха у Снятинському районі, за чуйність та небайдужість до чужого горя кожен із 78 бійців польської стражі пожарної на чолі із начальником зведеного загону Анджеєм Борковським були нагороджені грамотами та подяками Снятинської райдержадміністрації.

Днями загін польських рятувальників відбув на батьківщину, повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі