друкувати


Навчальний рік у школах буде закінчуватися 1 травня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-13 12:14:43

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) вважає, що навчальний рік у випускних класах середніх шкіл повинен закінчуватися 1 травня. Про це заявив директор УЦОЯО Ігор Лікарчук.

"Ми внесли пропозицію, щоб навчальний рік у випускних класах середньої школи закінчувався майже на місяць раніше - до 1 травня, - для того, щоб травень і червень були повністю присвячені державній атестації й зовнішньому незалежному тестуванню", - розповідає він.

За його словами, така ініціатива виникла у зв'язку з тим, що цього року відбулася часова накладка: тестування почалося вже у квітні й тривало до кінця травня, через що випускникам доводилося одночасно готуватися й здавати тести, доучувати матеріал шкільної програми та встигати між тестами здавати випускні іспити за курс середньої школи.

А ось строки для реєстрації учасників тестування залишилися практично ті ж: з 1 листопада до 1 березня. За досвідом цього року, чотирьох місяців цілком достатньо, щоб не тільки визначитися зі стратегічним вибором спеціальності, але й кілька разів поміняти його.

Обов'язково буде й пробне тестування, що проводиться за рахунок учасників тестів або юридичних осіб. Також за Умовами прийому загальну кількість сертифікатів, за якими можна буде поступити до ВНЗ, передбачається збільшити з мінімум одного до мінімум двох (включаючи українську мову й літературу). Тобто, кожному абітурієнтові треба буде мати не менше двох сертифікатів, а всього він зможе їх одержати не більше п'яти, повідомляє Освiтнiй портал.

Обговорити на форумі