друкувати


Вагітну Любов Яцків зняли з даху

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-13 11:53:17

У п’ятницю, 25 липня, до Коломийського райвідділу міліції на Івано-Франківщині зателефонували з села Шепарівці. На даху затопленого будинку сиділи 25-річна вагітна жінка з матір’ю та бабусею.

Село Шепарівці розташоване на лівому березі річки Прут. З середи до п’ятниці там йшли грозові дощі, вода піднімалася до 5-7 м. У селі підтопило 140 будинків та 50 дворів.

— У п’ятницю зранку чую від людей, на стриху сидять три жінки. Молода — вагітна, а старій — 85 років, — розповідає голова Шепарівцівської сільської ради Іван Терпелюк — Я давай еменесників викликати. Вони не приїхали. Видно, мали іншу роботу. Що робити? Дзвоню в міліцію.

Коли вода наполовину залила хату Яцкових, Любов із матір’ю Марією та бабусею піднялися сходами на горище, звідти — на дах. Там кликали на допомогу. Бійці спецпідрозділу "Беркут" човном переправили жінок до центральної дороги села. Потерпілі не встигли захопити з собою одяг та взуття — босими пішли до односельців.

"Беркутівці" поїхали рятувати паралізованого 70-річного Івана Розмитанюка з цього ж села. У хаті він був із дружиною Мирославою, їх дітей евакуювали раніше.

— В Івановому будинку вода по пояс, він намагається піднятися, та не може, — веде далі війт. — Хлопці на руках винесли його з хати. Разом із господарями собачку та поросятко в човен посадили, повідомляла "Газета по-українськи".

Від редакції. Нам вдалося з’ясувати ім’я того, хто виніс із затопленого будинку вагітну жінку. Вона завдячує за порятунок заступнику начальника відділу, начальнику міліції громадської безпеки Володимирові Жупнику. На честь якого, кажуть, пообіцяла назвати дитину, якщо народиться син.

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі