друкувати


Незабутня зустріч

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-12 04:34:54

День Володимира Великого запам’ятався цього року не тільки всім християнам України, як день святкування 1020-ліття хрещення Руси Київської, але й учасникам творчої зустрічі — співавторам літературного альманаху "Джерельні дзвони".

Саме в цей день вісім років тому виникла ідея створити колективну збірку самодіяльних поетів села Ковалівка. Сьогодні географія авторів "Джерельних дзвонів" розширилася далеко за межі не тільки села, району, але й за межі області.

Щорічно в цей день учасники альманаху збираються на свою традиційну творчу зустріч, своєрідну презентацію чергового видання "ДД". Цьогоріч це був вже восьмий випуск, присвячений 70-річчю від дня народження лауреата літературної премії ім.Т.Шевченка, нашого земляка Тараса Мельничука.

На зустріч приїхало п’ятнадцять шанувальників рідного слова з Коломиї, Великого Ключева, Мишина, Ковалівки та Стопчатова, Яблунова й Уторопів, що на Косівщині, й навіть з Одеси. Спогадами про Князя Роси поділилися племінниця Мельничука Галина Курищук із Уторопів, Василь Курищук і Євгенія Сав’юк із Яблунова, Микола Котлярчук, Катерина Джумачук із Ковалівки, Іван Ужитчак з Великого Ключева. Звучали авторські пісні М.Боєчко, Є.Сав’юк і М.Котлярчука в їх власному виконанні та дитячого гурту "Жбиряни", вірші Люби Яворської, Анатолія Осадчого, Наталії Тимофіїв, Романи Жарської. Розважав усіх веселими "бербеницями фіґлів" Микола Кавацюк із Мишина. Не забули у дружнім колі і про українську народну пісню. Висловлювали думки про підготовку видання нового альманаху "ДД-9" та участь у святкуванні 70-х роковин Тараса Мельничука.

Насамкінець відбувся обмін автографами на листівці, спеціально намальованій художником Миколою Котлярчуком для учасників зустрічі-2008. Свої авторські книжки презентували Л.Яворська, Г.Курищук, М.Боєчко. Не обійшлося і без фото на пам’ять. На добру пам’ять про добрих людей.

Автор: Марія БОЄЧКО, "Вільний голос"
Обговорити на форумі