друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 11 серпня (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-12 09:49:18

Мінрегіонбуд надав більше тридцяти проектів будинків для зведення житла в зонах стихійного лиха. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда на прес-конференції 8 серпня. За його словами сім’ї, в яких стихія зруйнувала житло, зможуть на власний розсуд вибрати один із проектів майбутньої своєї домівки. Проектна площа будинків становить від 44 метрів квадратних до 97 - це одна частина проектів і друга - від 60 до 250 метрів квадратних. Всі проекти постраждалим сім’ям буде передано безкоштовно. Про це, 10 серпня, повідомила прес-служба Мінрегіонбуду. Василь Куйбіда також поінформував, що Мінрегіонбуд розробив будівельний паспорт на забудову земельної ділянки, який містить всю необхідну для зведення житла документацію: рішення місцевої ради про надання земельної ділянки під забудову, дозвіл на будівництво, дозвіл на виконання будівельних робіт, проект будівництва. Такий паспорт теж надаватиметься безкоштовно.

На Коломийщину продовжує надходити гуманітарна допомога. Цього разу її привезла фірма "Рошен". Мешканці кількох сіл отримали 250 холодильників. Разом з представниками підприємства до постраждалих населених пунктів їздив Богдан Малецький.

Коломийські підприємці теж допомагають потерпілим від повені. Так, Маргарита Широкова, власниця магазину "Пан" передала мешканцям Верхнього Вербіжа вбрання на суму близько 10 тисяч гривень. Надалі вона також буде передавати допомогу для постраждалих людей Коломийщини.

Канадські танцюристи знову зібрали аншлаг в приміщенні народного дому. Цього разу до Коломиї завітав ансамбль Народного танцю "Явір" з Торонто. Яскраві костюми та танці різних регіонів України сподобались коломиянам. Вони вітали танцюристів бурхливими оплесками та вигуками "браво". Бачила виступ канадського ансамблю і наш кореспондент Уляна Дрючкова.

Чемпіоном Європи з вільної боротьби став коломиянин Олег Іванов. Ще двоє повернулися додому із бронзою. Це 17-річний Ігор Василишин, який на Першості Європи серед кадетів здобув 3-тє місце та 20-річний Любомир Симак. Любомир на Чемпіонаті світу показав свій кращий результат. Про це детальніше у сюжеті Юлії Струк.

Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі