друкувати


Канадський "Явір" з українським корінням

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-11 09:58:50

Свято українського народного танцю в Коломиї продовжується і нова хвиля позитивних емоцій заставила глядачів, значну частку яких складали люди, що знаходяться під опікою Коломийського міського благодійного фонду підтримки дітей та молоді з інтелектуальною обмеженістю "Крокус", щиро аплодувати творчому танцювальному колективу "Явір" з Канади. Це був чудовий подарунок коломиянам, а особливо крокусівцям, які є дуже чутливі до мистецтва, черех засоби якого вони найкраще пізнають світ. Ті позитивні емоції, які пережили ці люди в залі Народного дому, переповненому яскравими барвами українських національних костюмів, світлом рампи, звуками веселих українських танцювальних мелодій, усмішками оточуючих, надовго заляжуть у їхній пам'ять і будуть зігрівати душу упродовж всього життя.

Канадський "Явір" з українським корінням - це унікальне явище, це яскравий приклад для українців, що з діда - прадіда живуть на рідній землі, як треба щиро любити, вивчати, примножувати і розвивати культуру свого народу, частинкою якого ми є, щоб процвітала українська нація, проростали молоді паростки українського танцю, української пісні, декоративного мистецтва, рідної нашої неповторної мови та новими земними соками живилось прадавнє українське коріння і височіли нові "Явори" по всій землі, де впало українське насіння, занесене і теплими і холодними вітрами.

Від щирої душі ми бажаємо учасника творчого колективу українського народного танцю "Явір" з Канади, художньому керівнику Павлові Олійнику, його помічникам, костюмерам, балетмейстерам та музичним керівникам великих успіхів у їхній важкій, але благородній, праці по дослідженню, відродженню та збереженню і презентації української культури, а також повних глядацьких залів, вдачних і щирих глядачів, голосних овації на їхню честь. Низький уклін родинам канадських українців за національну пам'ять, виховання своїх дітей у любові до українського народу, що є неповторним і невмирущим.

Автор: Любов Масевич, голова Коломийського благодійного фонду підтримки дітей та молоді з інтелектуальною обмеженістю "Крокус"
Обговорити на форумі