друкувати


Возили з собою… дощ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-06 01:37:13

Три дні відбувались ювілейні урочистості в столиці України з відзначення 1020-ліття визначної історично-релігійної події, святкування на державному рівні.

У суботу, 26 липня, мали змогу взяти в ньому участь і делегації з різних областей України, зокрема, з Коломийського району на чолі з головним спеціалістом відділу з питань внутрішньої політики апарату райдержадміністрації Галиною Дрібнюк.

Прибули ми до Києва у суботу зранку. Переодяглися, хто мав, у вишиванки, дістали державні прапори й організовано відправилися на Софіївську площу.

Ще в автобусі всім учасникам делегації роздали листівки-перепустки з указаним у нижньому правому кутку номером сектора. Інакше потрапити на площу було неможливо. Всі вулиці довкола неї перекрили кордонами міліції.

Не так просто було потрапити і у відведений для делегації сектор. Кожного, хто туди намагався потрапити, пропускали через металопошукові рамки (як у аеропорту).

Зате, хто був присутній на цьому майдані, мав можливість чути через гучномовець Президента і Вселенського Патріарха, а також отримати живе благословення від Варфоломея I — Першого серед рівних…

Але що цікаво! Ніколи не вірив у прикмету, що погоду возять із собою. А тут… Їхали туди — дощило, гриміло, блискало усю дорогу. У Києві до суботи і після — сонце, а під час “офі¬ціозу” — дощик… Туди привезли дощ і… їхали з ним назад. Усю дорогу дощило, гримало і блискало…

Автор: Олег Проскуряков, "Вільний голос"
Обговорити на форумі