друкувати


Нормалізувати епізоотичну ситуацію. Ветслужба застерігає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-06 01:03:47

Нещодавня стихія не тільки завдала збитків населенню Коломийщини, але й створила загрозу виникнення антропозоонозних та інфекційних інфекційних захворювань серед людей, сільськогосподарських тварин, сільської птиці. Повінь забрала багато дрібної живності.

Щодня працівники ветеринарної служби проводять подвірні обходи, з допомогою населення виявляють та утилізують трупи загиблих тварин. Для цього в районі створено три бригади, які працюють в отинійській, вербізько-печеніжинській, матеєвецько-залучанській зонах. Ветсанзавод, який має спеціальну техніку, зобов’язано забирати й утилізувати трупи тварин.

В інших селах, якщо виявлено аналогічні факти загибелі тварин, слід звертатися в дільничні лікарні ветеринарної медицини за місцем обслуговування.

Сподіваємось на підтримку представників місцевої влади у наданні посильної допомоги ветеринарній службі. Від ваших дій дуже багато що залежатиме для швидшого наведення порядку, нормалізації епізоотичної ситуації. Контактний телефон районної державної лі¬карні: 2-14-18.

Автор: Василь ХОМА, начальник районної державної лікарні ветеринарної медицини, "Вільний голос"
Обговорити на форумі