друкувати


Про затвердження Порядку обстеження майна, пошкодженого унаслідок стихійного лиха

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-06 12:18:08

Постанова від 30 липня 2008 р. №688 Київ "Про затвердження Порядку обстеження майна, пошкодженого унаслідок стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року" Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок обстеження майна, пошкодженого унаслідок стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 р. (додається).

2. Міністерству фінансів, Міністерству економіки, Міністерству регіонального розвитку та будівництва, Міністерству аграрної політики і Міністерству з питань житлово-комунального господарства надавати роз’яснення із застосування Порядку, затвердженого цією постановою.


ПОРЯДОК обстеження майна, пошкодженого унаслідок стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року

1. Цей Порядок визначає механізм обстеження житлових будинків, квартир (їх частин) незалежно від форми власності, господарських споруд, інженерних мереж і споруд, об’єктів соціально-культурного призначення (далі — об’єкти) та земель, відведених громадянам для ведення особистого селянського господарства, садівництва, городництва, сінокосіння, випасання худоби і товарного сільськогосподарського виробництва (далі - земельні ділянки), що за¬знали пошкодження унаслідок стихійного лиха у липні 2008 року.

2. Обстеження проводиться на підставі заяви, що подається органові місцевого самоврядування за місцем розташування об’єкта та/або земельної ділянки: для об’єкта - власником, наймачем, орендарем об’єкта або організацією, що надає послуги з його утримання; для земельної ділянки — власником, користувачем або орендарем земельної ділянки.

3. Орган місцевого самоврядування після реєстрації заяви утворює для обстеження об’єкта та/або земельної ділянки комісію у складі представників такого органу. У разі потреби до складу комісії залучаються представники органів внутрішніх справ, землевпорядної служби, інженер-будівельник, фахівці бюро технічної інвентаризації, державної санітарно-епідеміологічної служби, житлово-комунального господарства, проектних, науково-дослідних та інших установ і організацій, а також депутати місцевої ради.

4. Обстеження об’єкта та/або земельної ділянки проводиться в одноденний строк комісією з виїздом на місце.

5. За результатами обстеження об’єкта комісія складає акт, в якому визначаються технічний стан об’єкта та основні види пошкодження.

На основі акта обстеження об’єкта комісія складає дефектний акт, в якому зазначаються обсяг і види ремонтно-відбудовних робіт.

Акт обстеження та дефектний акт затверджуються рішенням органу місцевого самоврядування, копія якого в одноденний строк надсилається заявникові та райдержадміністрації.

Дефектний акт є основою для складення відповідними підрозділами райдержадміністрації кошторисного розрахунку вартості виконання ремонтно-відбудовних робіт по об’єкту і підставою для розгляду районною або обласною держадміністрацією питання про виділення коштів для фінансування відповідних заходів.

6. Дефектний акт не складається у разі, коли комісія визнала об’єкт таким, що не підлягає ремонту чи відбудові.

7. За результатами обстеження земельної ділянки комісія складає акт обстеження, в якому визначаються збитки від наслідків стихійного лиха.

Акт обстеження земельної ділянки затверджується рішенням органу місцевого самоврядування, копія якого в одноденний строк надсилається заявникові та райдержадміністрації.

8. На підставі актів обстеження об’єктів та/або земельних ділянок орган місцевого самоврядування узагальнює відомості про об’єкти та/або земельні ділянки, їх власників, користувачів, наймачів, орендарів або організацій, що надають послуги з утримання об’єктів, та в триденний строк надсилає їх райдержадміністрації.

Райдержадміністрація складає на підставі зазначених відомостей зведений реєстр по району і в дводенний строк надсилає його облдержадміністрації.

Облдержадміністрація формує на підставі зведених реєстрів загальний реєстр по області і надсилає його Мінекономіки та Мінагрополітики.

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі