друкувати


Київщина з нами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-06 12:11:44

Позачора в кабінеті голови Коломийської РДА Михайла Вінтоняка відбулась зустріч керівництва Київської обласної державної адміністрації на чолі з головою Вірою Ульянченко з керівниками Коломийського, Косівського, Снятинського районів та сільськими головами підтоплених сіл Коломийщини. Тема розмови — ліквідація наслідків стихії на Прикарпатті. Дружню руку допомоги трьом найбільш постраждалим районам щиро простягнула Київщина.

Уже прибуло 16 фур із товарами першої необхідності для постраждалих прикарпатців. Київська облрада перерахує 1 млн. грн. для ліквідації наслідків повені. Усі 25 районів Київської області зібрали 4 млн. грн. для потреб підтоплених Коломийщини, Косівщини, Снятинщини. Збір коштів триває у багатьох підприємствах, установах, силових структурах. Свою допомогу готові надати будівельні організації, медики, виробники сільгосппродукції, благодійні фонди.

— У вас не буде проблем з коштами, — запевнила Віра Ульянченко, — треба лиш оперативно і злагоджено визначити перелік об’єктів першочергового реагування, забезпечити фронт робіт. А ми готові взяти на себе налагодження газового і електропостачання, відновлення дорожнього полотна, мостів, забезпечення школярів усім необхідним до початку навчального року, постачання сільгосппродукції, навіть будівництво і кредитування нового житла. Головне — ефективна й організована співпраця.

Віра Ульянченко привезла 60 конвертів із двома тисячами гривень допомоги кожен від благодійного фонду "Велика родина" для тих людей, які втратили усе нажите. Частина постраждалих їх уже отримала. Для вивчення ситуації в районах і координації дій у нас працюватиме начальник головного управління промисловості, транспорту і зв’язку Київської ОДА Віктор Крутоус. Голови Коломийської РДА і райради Михайло Вінтоняк і Дмитро Неміш, голови Косівської і Снятинської РДА Ярослав Шинкарук і Роман Білик, сільські голови щиро дякували Вірі Ульянченко, її колегам, усій Київщині за те, що Прикарпаття не залишилось наодинці з бідою.

Автор: Валентина БЛИЗНЮК, "Вільний голос"
Обговорити на форумі