друкувати


Кількість знеструмлених прикарпатських сіл зменшується з кожним днем

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-04 04:12:44

За вихідні енергетикам вдалося повернути електропостачання ще у 7 гірські населені пункти, та у 4 – частково. Бригади енергетиків відновили повітряні лінії 6-10 кВ Ясенів, Перевал, Рівня та Волова у Верховинському районі. Ліквідовано знеструмлення у Нижневі та Буківні Тлумацького району, частково заживлено мешканців села Розтоки на Косівщині.

Станом на 9.00 4 серпня через недоступність територій (розмито дорогу у присілку Плай) без електропостачання залишаються мешканці частини села Голошино та селища Верховина. Також немає доступу до 6 сіл у Верховинському районі (Буркут, Топільче, Зелене, Явірник, Бистрець, Дземброня), де майже повністю розмито дороги. Стихія знищила дорогу і до с. Ясенів, тому без світла залишається частина мешканців сіл Устеріки та Ясенів. Не менш складною для енергетиків є ситуація і в Коломийському районі, де знищено міст у селищі Печеніжин. Через повінь річки Сопівка тут знищено 7 переходів повітряної лінії, що призвело до знеструмлення 2 населених пунктів: Рунгури та Слобода. Ще більшої шкоди завдала "велика вода" енергетичному господарству у селі Розтоки Косівського району. Повінь забрала тут 20 опор електролінії. Частково знищено лінію (8 опор) і в присілку Полумистий (с. Микуличин), куди поки що немає доступу.

Незважаючи на такі перешкоди, бригади "ВАТ "Прикарпаттяобленерго" продовжують відновлювальні роботи і до середи 6 червня, планують повністю повернути світло в оселі мешканців, які постраждали від стихії.

Проте варто зауважити, що більшість населених пунктів області у зв’язку із надзвичайною ситуацією заживлено за тимчасовими аварійними схемами. Такі схеми електропостачання можливі як виняток тільки в період літнього мінімуму навантаження. Для повноцінного відновлення електромереж компанії необхідно близько 25 мільйонів гривень, питання виділення яких ще вирішується на рівні державних органів, які регулюють діяльність обласної енергопостачальної компанії, повідомляє "Прикарпаттяобленерго".

Обговорити на форумі