друкувати


Київська область подала руку допомоги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-04 03:36:40

З метою ліквідації наслідків стихії, що мала місце 23-27 липня 2008 року в районі побували з робочим візитом голова Київської ОДА Віра Ульянченко (на фото), заступник голови - керівник апарату Київської ОДА Анатолій Косенко, начальник головного управління промисловості, транспорту і зв’язку Київської ОДА Віктор Крутоус, голова Бородянської РДА Київської ОДА Ігор Кунець, заступник голови - керівник апарату ОДА Олег Коржак, голова Снятинської РДА Роман Білик та заступник голови Косівської РДА Ярослав Бринський за участю голови РДА Михайла Вінтоняка, голови районної ради Дмитра Неміша та сільських голів сіл Нижній Вербіж, Верхній Вербіж, Воскресинці, Дебеславці та Пилипи.

Зі вступним словом виступив голова РДА Михайло Вінтоняк та керівник апарату ОДА Олег Коржак. За словами Віри Ульянченко, Київська обласна адміністрація взяла під опіку три райони: Коломийський, Снятинський і Косівський з метою оперативної і конкретної допомоги, повернення нормального життєдіяння постраждалого населення. Сьогодні, як ніколи, важливо організуватися так, аби люди не залишилися на зиму без основних засобів існування. Створено благодійний фонд "Велика родина", і вже сьогодні постраждалі одержать по дві тисячі гривень. Надійде велика допомога в забезпеченні теплими речами, продуктами харчування за низькими цінами. 5 серпня 2008 р. засідатиме сесія Київської обласної ради, на якій планується перерахувати один мільйон для допомоги і який надійде до мешканців через ОДА. На сьогодні силові структури уже переказали 30 тисяч гривень для Снятинського району, а Києво-Святошинський район – 1 мільйон грн. Також готові працювати з конкретними родинами, які залишилися без житла. В Макарівському районі працює проектна фірма "Еко-дім", яка зводить дерев’яні будинки і через три місяці здає під ключ.

Розроблено також реальний механізм щодо кредитування, в усіх соціальних сферах буде надано конкретну відчутну допомогу. До кінця тижня в районі залишається Віктор Крутоус, який спільно з проектантами працюватиме над розробкою ліквідації стихії. Невдовзі буде прислано бригади компетентних працівників, які працюватимуть над конкретними завдаваннями, а саме: будівництво мостів, берегоукріплення річок. Основне завдання для сільських голів – визначитися з першочерговими потребами в ліквідації та скласти точний перелік пропозицій, які потребують фінансової допомоги і правильного спрямування на визначення проблем для максимально швидкого реагування. У Снятинський район завезено 90 тонн збіжжя, поступило побажання – планово працювати над берегоукріпленням. Такі побажання висловили всі керівники районів. Віра Ульянченко вручила по дві тисячі гривень Євдокії Басараба з Воскресинців і подружжю Бойчуків з селища Печеніжина.

Делегація відбула у Снятинський район, повідомляє прес-служба РДА.

Обговорити на форумі