друкувати


Про бюджет, землю й програми

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-04 11:17:06

Двадцять дев’ять питань було внесено в порядок денний ХІХ сесії районної ради, яка відбулася минулого четверга. А розпочалася вона представленням головою районної ради Дмитром Немішем новообраного голови фракції БЮТ у районній раді: ним став депутат Володимир Змага.

Перші два питання, винесених на розгляд сесії, стосувалися районного бюджету, тому доповідала по них начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Попадюк. Обидва питання: "Про виконання районного бюджету за перше півріччя 2008 року" та "Про уточнення районного бюджету за І півріччя 2008 року" не викликали жодних запитань, тому за них було одностайно проголосовано.

Практично не викликала суперечок і низка земельних питань. За винятком хіба що підпункту про відведення земельної ділянки по Жукотинській сільраді, де розташоване торфовище.

Про хід виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку за перше півріччя 2008 р. доповідав начальник відділу соціально-економічного розвитку та розвитку інфраструктури управління економіки РДА Ярослав Мочернюк.

Проголосували депутати й питання про виконання низки програм, які діють у районі, зокрема "Про реформування земельних відносин та Програму земельної реформи в районі до 2010 року", "Про Програму "Освіта на 2002—2015 роки" та затвердження Програми розвитку освіти Коломийщини на 2008—2015 роки", "Про Програму розвитку культури Коломийського району на 2006—2010 роки", "Про Програму розвитку туризму в районі на 2002—2010 роки". Доповідали по цих питаннях керівники відповідних відділів.

Точилася дискусія довкола питання про створення тимчасової контрольної комісії районної ради з вивчення питання лікування хворих у центральній районній лікарні. Урешті-решт було вирішено на наступній сесії заслухати роботу ЦРЛ, а постійній комісії, до якої можуть долучитися всі бажаючі депутати, доручити підготовку цього питання.

Мали можливість депутати поставити запитання керівникам РЕМу та газового господарства. Адже саме з приводу роботи цих служб люди найчастіше звертаються до своїх обранців.

На завершення роботи сесії було затверджено порядок денний на наступне засідання.

Автор: Марія БІЛОГІРСЬКА, "Вільний голос"
Обговорити на форумі